Sve ide prema scenariju od kojeg se strahuje: DOLAZI NAM SNIJEG KAKAV U OVIM KRAJEVIMA NIJE VIĐEN DO SADA

Aktuelno
Sve ide prema scenariju od kojeg se strahuje: DOLAZI NAM SNIJEG KAKAV U OVIM KRAJEVIMA NIJE VIĐEN DO SADA
.

Prof. Zoran Zadro sa popularne meteo stranice Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna analizira najnovije podatke koji upućuju kakva bi mogla biti zima pred nama…I dok je snijeg već sada zabijelio gorja na Balkanu, čini se da bi ga moglo biti još dosta u mjesecima pred nama, možda i rekordne količine.

Naime, zadnjih desetak dana snježna površina u europskom dijelu Rusije i Sibirskom području raste velikom brzinom. Prikaz na dijagramu ukazuje da bi ova godina mogla biti rekordna po mjerenoj snježnoj površini u Euroaziji zadnjih sedam godina – piše prof. Zadro, a ispod možete pogledati ovaj dijagram.

– U sezonskim prognozama se nije išlo mjesec po mjesec u prognozama, jer to je, kao uostalom kao i sve dugoročne prognoze, jako nezahvalno za prognozirati. Međutim postoje dugoročni trendovi, anali i atmosferski faktori koju ukazuju kako bi se otprilike moglo vrijeme odvijati u toku određenog godišnjeg doba, u ovome slučaju sljedeće zime. TRI OPCIJE. Postoji više opcija kada bi otprilike glavnina zime mogla pogoditi naše krajeve i veći dio Balkana. – Prva je period 12. i 1. mjesec, a 2. da bude topliji.

– Druga opcija bila bi od sredine 12. do sredine 2. mjeseca. – Treća opcija bila bi, da bi zima tek u pravom smislu stigla u 1. i većim dijelom 2. mjeseca.Ako je suditi po analima, ove druge dvije opcije bile bi realnije nego prva opcija, no moramo biti oprezni, jer 12. zna itekako iznenaditi, a modeli takvu situaciju iz ovog mjeseca “vide”, zaključuje prof. Zadro.

 
atraktiva.in

Ne propustite