Kako brzo očistiti buđ na silikonu u vašem kupatilu: SAVJET ZLATA VRIJEDAN

Sve za dom
Kako brzo očistiti buđ na silikonu u vašem kupatilu: SAVJET ZLATA VRIJEDAN
.

Ako se buđ pojavljujena silikonu, ona se najvjerovatnije formira samo na površini.

Da biste uklonili buđ evo šta trebate učiniti:

Napunite veći sud toplom vodom te dodati deterdžent. Pjenušavi rastvor nanijeti na silikonu i pažljivo prebrišite mekom krpom.

U prazan raspršivač naspite i raprskajte po silikonu po buđavim mjestima,zatim ostavite da djeluje 20-30 minuta i nakon toga silikon istrljajte četkom sve to isperite toplom vodom.

U koliko buđ ne nestaje poslije čišćenja, ili nastaje ponovo,pa se ponovo taloži ispod silikona. Najbolje bi bilo da uklonite silikon, tako će te riješiti problem.

Ovo sredstvo koje možete veoma efikasno u borbi protiv tvrdokornih mrlja,jako je efikasno i nije skupo.

bud

Potrebno je:

- 1 šolja bijelog sirćeta
- 1 krpica
- 1 šolja tečnog sapuna
- 1 prazna sprej boca

Potrebno je da zagrijete sirće 3 minute te naspete ga u sprej bocu, zatim dodajte tečni sapun i dobro miješajte. Ovu mješavinu stavite na područje i ostavite na 1 minut, te obrišite krpom.

Riješite se neugodnog mirisa iz kupatila

Koliko puta se desi da neprijatan miris iz kupatila dolazi do vas, iako je sve opčišćeno i uredno. Jedan jedini trik će pomoći da se riješite tih neprijatnih mirisa.
Sve što vam je potrebno jeste eterično ulje.

Sve što treba da uradite je da par kapi eteričnog ulja nakapate na unutrašnju stranu rolne toalet papira, nemojte po samom papiru.

Prilikom izbora ovog ulja imajte na umu da najbolje eliminisšu neprijatne mirise ulja sa notom cimeta, citrusa, mente.. Dovoljno je svega nekoliko kapi..

Sa svakim okretanjem rolne aktiviraćete mirise eteričnih ulja koja ste prethodno nakapali, pa će prijatni mirisi trajati koliko i sama rolna.

Čiste fuge uz pomoć svijeće!

Vaše kupatilo je jedan od najtežih izazova, kada je riječ o vašem čišćenju.

svijeca

Kupatila su zbog svoje vlažnosti pogodna za stvaranje klice i bakterije,zbog toga morate da držite vašu kupaonicu čistom.

Evo jednoj genijalnog trika koji će vam pomoći!

Potrebna vam je samo svijeća!

Svjeću utrljati između pločica i nakon nekoliko sekundi vidjete ćete kako mrlje nestaju!

Svjeće će obnoviti sjaj, i pločice će biti nove do daljnjeg!

Kupatilo je mjesto u kući gdje odlazite kada želite osjećaj čistoće? Ali, nemojte biti sigurni da je kupatilo potpuno čisto. Evo nekoliko grešaka koje pravimo u kupatilu.

DOSTA VAM JE CRNIH MRLJA NA ZIDOVIMA? Sa ovim sredstvom zaboravite na buđ, ZAUVIJEK!

Vlaga, nedovoljna ventilacija, nagle promjene temperature, smrzavanje zidova dovodi do pojave buđi na zidovima, prozorima ili plafonu.

Postoji mnoštvo načina u borbi sa buđi, koje ste sigurno već isprobali. 

No, postoji nekoliko prirodnih sredstava koji efikasno uništavaju buđ. 

U pitanju je eterično ulje čajnog drveta. Ovo ulje je, zaista, najbolje prirodno sredstvo za uklanjanje buđi. Možda je malo skuplje od ostalih sredstava koje ste koristili za uništavanje buđi u vašem domu, ali potrebna je samo mala količina.

Čajevac je – eterično ulje i zato je apsolutno bezbedno kako za ukućane tako i za kućne ljubimce. Takođe, to je antibakterijsko i antigljivično sredstvo.

Ulje čajnog drveta je jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika, koje se, po svojoj efikasnosti, u uništavanju patogenih mikroorganizama može porediti sa hlorom, naravno bez opasnih pratećih pojava koje hlor izaziva.

Nema potrebe ispirati površinu nakon tretiranja  ovim rastvorom – ulje će ukloniti buđ i ne dozvoliti ponovno pojavljivanje. Ono odlično čisti i dezinfikuje površinu.

Jedina mana jeste taj što ulje čajnog drveta ima malo jači miris, ali, je apsolutno siguran po ukućane i kućne ljubimce. Biće potrebno dan-dva da se on u potpunosti izvjetri. Po potrebi, možete ponoviti ovaj postupak.

 

Ne propustite