DO SADA IH NIKO NIJE ZNAO: Ovo su tajni kodovi za SAMSUNG mobitele koji će otključati skrivene mogućnosti vašeg telefona!

Tech
DO SADA IH NIKO NIJE ZNAO: Ovo su tajni kodovi za SAMSUNG mobitele koji će otključati skrivene mogućnosti vašeg telefona!
.

Na društvenim mrežama pojavili su se kodovi za Samsung Galaxy, uz napomenu da prije nego što se počnete igrati sa ovim kodovima, da to radite na vlastitu odgovornost.

Naime, ovi kodovi su namjenjeni iskusnijim korisnicima, ali svi neće raditi na svim uređajima iz Samsungove linije.

Pogledajte kodove u nastavku:

 

*#06#

Ovo je univerzalni kod koji bi trebao raditi na svim pametnim telefonima, neovisno o proizvođaču. Ovaj kod u biti prikazuje nešto što se na engleskom jeziku zove ”IMEI” ili International Mobile Station Equipment Identity.

U prijevodu – identitet opreme međunarodne pokretne postaje, odnosno jedinstveni broj vašeg uređaja (nešto kao OIB vašeg mobitela). S obzirom da je IMEI jedinstven za svaki uređaj, bilo bi dobro da zbog zaštite sebe i svog uređaja taj broj baš ne dijelite sa svakime.

 

*#07#

Ovo je također univerzalan kod koji bi trebao raditi na manje-više svakom pametnom telefonu, neovisno o brandu. Ovaj kod pokazuje SAR (ili Specific Absorption Rate), odnosno količinu informacija koja se može pohraniti na vaš uređaj.

 

*#0*#

Ovo je vrlo zanimljiv i poprilično koristan kod koji je rezerviran samo za Samsungove mobilne uređaje. Ovaj kod će korisniku dopustiti testiranje LCD, hardvera ili bilo kojeg drugog dijela vašeg mobilnog uređaja.

Ovaj kod je najčešće korišten od strane mehaničara mobilnih uređaja i inženjera servisnih centara koji onda ovaj kod koriste za testiranje različitih dijelova mobitela. Ovim kodom možete testirati boje, vibraciju uređaja, kamere, dodirnik, zvučnike i bilo koje druge senzore koji se nalaze na vašem uređaju.

 

*#1111#

Uz pomoć ovog koda možete saznati verziju operativnog sustava ili firmwarea koja je instalirana na vaš Samsung Galaxy uređaj.

 

*#2222#

Ovaj kod se može koristiti ako želite koja verzija hardvera se nalazi na vašem uređaju.

 

*1234#

Ovaj kod pokazuje PDA kao i informacije vezane uz firmware, kao što su informacije o AP, CP i CSC verziji.

 

*#12580*369#

Unosom ovog koda moći ćete dobiti uvid u informacije vezane uz softver (AP, CP i CSC verzije) kao i hardver (RF i HW) koji se nalaze unutar vašeg uređaja.

 

*#7353#

Ovo je još jedan vrlo koristan kod koji vam može pomoći u isprobavanjima različitih stvari na vašim mobilnim uređajima, kao što su zvuk, vibracija, kamera, Bluetooth i ostalo.

 

*#0011#

Unosom ovog koda dobiti ćete uvidu statusnu informaciju vezanu za GSM mreže, kao što je status registracije, GSM band, itd.

 

*#0228#

Ovaj kod će vam koristiti ako želite saznati informacije vezane uz status baterije vašeg uređaja, kao što su voltaža, temperatura, razina baterije, itd.

 

*#0283#

Ovaj kod se koristi za kontrolu paketa vezanog uz ”loopback” postavke.

 

*#9090#

Ovaj kod vam otvara mnogobrojne mogućnosti i kontrole koje su vezane uz različita testiranja i promatranja, kao što je kontrola rada radne memorije i slično.

 

*#7412365*

Unosom ovog koda saznati ćete infromacije koje su vezane uz firmware informaciju kamera koje se nalaze unutar vašeg uređaja.

7

 

*#34971539#

Ovaj kod je u stvari svojevrsan nastavak koda iznad u smislu da ćete unosom ovog koda saznati naprednije informacije u vezi firmware informacija vaše kamere. Osim toga, ovaj kod će vam dati uvid u potencijalne nadogradnje firmwarea vaših kamera sa uređaja. Ipak, ove opcije nemojte koristiti za izravnu nadogradnju firmware verzije kamera vašeg uređaja jer tako riskirate kvar rada kamera.

 

*#0808#

Ovaj kod možete koristiti za tweakanje USB postavki na vašem mobilnom uređaju. Ako ne znate ništa o ovim postavkama, moja preporuka je da ih ne dirate i da u njima ništa ne mijenjate.

 

*#9900#

Unosom ovog koda možete ostvariti pristup System Dump modu preko kojeg možete namjestiti kraće vrijeme unutar kojeg je vaš uređaj u ”stand-by” stanju, povećavanje brzine mrežnog pretraživanja, itd.

 

*#2663#

Ovaj kod vam pokazuje informacije vezane uz firmware verziju dodirnika vašeg uređaja (TSP i Touch Key). Korištenjem ovog koda možete ostvariti nadogradnju baze podataka TSP-a i TSK-a.

 

*#22558463#

Ovaj kod se koristi ako želite resetirati sveukupno vrijeme poziva (nešto slično kao da odete pod Call log – More – Call duration – Reset).

 

*#272*IMEI#

Ovaj kod se koristi za prikazivanje i za izmjenu kodova za prodaju (koji su još poznati i pod skraćenicom CSC). Ako niste sigurni u to što sve ove opcije znače i ako ste tek početnik, najbolje bi bilo da ne dirate niti jednu od tih opcija.

 

#7465625*638*#

Ovdje se radi o poprilično naprednom kodu koji korisniku omogućuje uključivanje koda koji se zove Network Lock Control Key (ili- ključ za kontrolu mrežne sigurnosti). Ne upisujte ovaj kod ako niste sigurni u to što sve možete postići i učiniti nakon što ga upišete i bez stručnog znanja jer biste u suprotnom mogli ”zeznuti” rad vašeg uređaja.

 

(Novi.ba/pcchip.hr)

 

Ne propustite