Doktor Daniel Rosenberg tvrdi: Lijek za rak je u nama! Podstaknimo tijelo da samo ubije karcinom!

Zdrav život
Doktor Daniel Rosenberg tvrdi: Lijek za rak je u nama! Podstaknimo tijelo da samo ubije karcinom!
Rak je sigurno jedna od najopasnijih bolesti današnjice, a iako za ovu bolest još nema sigurnog lijeka, naučnici su svakim danom sve bliže otkrivanju istog.

Ovu činjenicu potvrdio je i doktor Steven Rosenberg iz Nacionalnog Instituta za bolesti raka iz Marylanda.

Ovaj ugledni ljekar napominje kako se nalazimo na korak od otkrivanja prave i tačne terapije za liječenje od ove teške i opasne bolesti. Rosenberg je jedan od vodećih ljekara koji se bavi imunoterapijom u svrhu borbe protiv bolesti raka.

Tvrdi da umjesto da tražimo spoljne faktore s kojima bi smo se borili protiv ove bolesti, moramo se okrenuti tijelu u kojem se, osim bolesti, nalazi i lijek.

“Umjesto da se samo oslanjamo na hemoterapiju, radijaciju i operacije za oklanjanje tumora, imunoterapija podstiče tijelo da se samo bori protiv opasnih ćelija raka”, napomenuo je dr. Rosenberg.

Prošlo je 40 godina od kada je dr. Rosenberg stvorio lijek Interleukin – 2, prvu u svijetu djelotvornu tehniku imunoterapije.

Do danas se imunoterapija proširila, a nekada marginalni način liječenja danas predstavlja osnove nacionalne strategije za borbu protiv raka koja uključuje višemilionske finasijske podrške univerzitetima kao i masivna ulaganja.

“Sav ovaj napredak ne znači da imamo lijek, ali uspjeli smo da dokažemo da je imunoterapija oružje koje se pokazalo najuspješnijim u borbi protiv raka”, kaže dr Rosenberg i dodaje kako se liječenje imunoterapijom za sada pokazalo uspješnim kod liječenja bolesti krvi više nego kod ostalih, čvrstih oblika tumora.

“Sve dok oboljelima ne damo pravi lijek koji će ih izlječiti od bolesti, do tada imamo još jako puno posla”, kazao je Rosenberg za Bloomberg.

Dnevnik.hr

Ne propustite