Bošnjake nema ko braniti: Neka nam je Allah dž. š. na pomoći s ovakvim liderima

Tema sedmice
Bošnjake nema ko braniti: Neka nam je Allah dž. š. na pomoći s ovakvim liderima
Bošnjački političari šute, bošnjački akademici šute, bošnjački mediji šute, svi šute...

Policijski službenici MUP-a RS proveli su jučer akciju kodnog naziva “Ruben” u okviru borbe protiv terorizma i ekstremizma, pod nazorom Specijalnog tužilaštva RS-a. Tako su izvršeni pretresi na 32 lokacije i pohapšeno je skoro 50 Bošnjaka koji imaju "radikalne stavove".

To bi bilo sve u redu da ne postoje dvostruki aršini. Jedni prema Bošnjacima koji žive u RS, a drugi prema radikalnim Srbima koji žive u manjem bh. entitetu. Nismo za govor mržnje, nismo za one koji odlaze na strana ratišta, nismo za one koji ubijaju nedužne. Jesmo protiv nametanja kolektivne krivice Bošnjacima koji ako imaju ekstrema u svojim redovima, mogu da se pobroje na prste jedne ruke.

Ti Bošnjački ekstremisti ne zaslužuju našu podršku jer svaki nacionalizam je odvratna stvar ali neka se prestane s ponižavanjem žrtava posljednjeg genocida nad Bošnjacima. Provodi se višedecenijska kampanja protiv takozvanih vehabija i na taj način da se muslimani u BiH prikažu kao teroristička prijetnja.

Zar samo Bošnjaci odlaze na strana ratišta? Šta je sa srpskim dobrovoljcima u Ukrajini, da li je njima policija RS nad "vratom"?  Zamislite da Federalni MUP krene hapsiti Srbe širom Federacije radi "radikalnih stavova" i pokušaja odlaska na ratište Ukrajine? Sigurni smo da bi hitno zasjedala vlada RS, Srbije i Rusije.

Srbi iz RS-a bi tražili referendum za otcjepljenje. Srbija bi se umiješala i kazala bošnjačkim političarima da hitno prestanu s hapšenjima Srba radikalnih stavova. Moguće da bi izbio i rat! A trenutno se hapse samo Bošnjaci, i to oni koji su preživjeli posljednji genocid i niko ne reaguje. Toliko o svijesti predstavnika Bošnjaka.

MUP Republike Srpske nedavno je potvrdio za Al Jazeeru kako se protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske ne vodi istraga!? Tvrde kako nema saznanja da su članovi Pokreta počinili kazneno djelo. Za Bošnjake koje je u jučerašnjoj akciji uhapsila policija RS već imaju dokaze da su činili kaznena djela? Kada i gdje, da li mogu pokazati dokaze ako istinu govore? 

U Višegradu su nedavno ravnogorci iz BiH i Srbije održali tradicionalni skup posvećen četničkom lideru Draži Mihajloviću i niko nije priveden, niti uhapšen. Ovo zovemo dvostrukim aršinima. Pripadnici četničkih pokreta kojih u RS-u ima kao gljiva poslije kiše moraju da se zatvore, a njihovi članovi privedu i ispitaju radi širenja nacionalne mržnje prema Bošnjacima i Hrvatima.

Dok s druge strane protiv "radikalnih" Bošnjaka vodi otvoreni rat, hapšenja, prisluškivanja, ministar MUP-a RS u jučerašnjoj izjavi kaže: "Svi koji imaju radikalne ekstremističke namjere moraju znati da će im policija 'biti za vratom' 24 sata, da ćemo pratiti, slušati…'. Ovdje se isključivo misli na Bošnjake, sigurno ministar ne misli da među srpskim narodom postoje oni koji imaju "ekstremističke namjere". Ovo je opasna izjava od strane ministra, suviše opasna. 

Lukač tvrdi da je uputio poziv drugim sigurnosnim agencijama u BiH da bi se naradne sedmice održao sastanak u Banjoj Luci o pitanjima terorizma i osobama koje pokazuju ekstremističko ponašanje u BiH, a predložit će saradnju MUP-a RS sa svim drugim policijskim službama. Ovim nagovještavamo lov i hapšenja svih tkz. "radikalnih muslimana" širom BiH, svi će biti uključeni u lov na one koji pokazuju "ekstremističko ponašanje".

Kako stvari stoje, desila se potpuna rehabilitacija četničkih hordi koje su žarile i palile širom BiH. Hapse se samo Bošnjaci, bez ikakvih dokaza. Četnici više nisu prijetnja ovoj državi. Sve im je oprošteno, a realno gledajući nema ko ni da ih hapsi. Nacionalna prijetnja BiH su definitivno samo "radikalni muslimani". Bošnjacima povratnicima policija je najavila da će im biti "za vratom 24 sata", dok s druge strane ratni zločinci mogu slobodno da se šetaju, čak i rade u državnim institucijama i primaju platu od bošnjačkih poreznih obveznika. Zločin nad Bošnjacima u BiH se isplati? 

Koliko je nama poznato od "zlodjela" takozvanih vehabija još uvijek nema otkrivena niti jedna masovna grobnica na prostoru BiH, nisu od Haškog tribunala imali niti jednu presudu za ratni zločin. Ako griješimo, gospodo ispravite nas. 

S druge strane pripadnici četničkog pokreta ne mogu baš pohvaliti "čistim dosjeom" u prošlim ratovima, dok su u posljednjem dokazali da su gori i od samih životinja. Još uvijek se svakodnevno ekshumiraju posmrtni ostaci žrtava genocida nad Bošnjacima a oni koji su preživjeli genocid prepušteni policiji RS da im dahće "za vratom 24 sata" i svi šute.

Bošnjački političari šute, bošnjački akademci šute, bošnjački mediji šute, šute svi redom. Pojedinim medijima koji povremeno pomenu genocid, isti dan kroz razne institucije se pokušava staviti  zabrana na samo spominjanje riječi "genocid", ustvari pokušavaju uspavati Bošnjake i uplašiti ih ukoliko se samo pokušaju podsjetiti na preživljene strahote protekle agresije. 

Bakir Izetbegović je zaokupljen izborima u stranci, i time koji će stranački poslušnik izbiti na poziciju generalnog direktora BH Telecom-a, zlatna koka SDA je u pitanju. Bakir je zaokupljen podjelom stolica s koalicionim partnerima, o zaštiti povratnika u RS niti jedne riječi. Opozicija je rasturena na proste komade i uopšte se ne čuju. IZBiH se uglavnom ograđuje od događaja s kojima i nema ništa. Mediji u rukama Bošnjaka učestvuju nesmotreno u akcijama protiv samih Bošnjaka. Bošnjake nema ko da brani! Možemo na kraju reći, da nam je dragi Allah dž. š. na pomoći sa ovakvim Bošnjacima na čelnim funkcijama.

Ne propustite