Ivanić: Volio bih da budem optimist, ali za to nemam argumenata (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Ivanić: Volio bih da budem optimist, ali za to nemam argumenata (VIDEO)
.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić govoreći o tome šta očekuje od 2018. godine izjavio je da bi volio da bude optimist, ali da za takvu priču nema puno argumenata.      

- Volio bih da budem optimist i volio bih da kažem da će iduća godina biti bolja, ali bojim se da baš nemam puno argumenata za takvu vrstu priče, jer ne mogu da vjerujem da će ljudi, koji tri godine nisu uspjeli da se dogovore oko Izbornog zakona, a tu prije svega mislim na SDA i HDZ, biti u stanju da se dogovore u narednih nekoliko nedjelja ili mjeseci - izjavio je Ivanić novinarima u Sarajevu.

Naveo je da je politički ambijent takav da je teško očekivati rješenje pitanja Izbornog zakona.

Ne vjerujem da ćemo biti u stanju da napravimo pozitivan politički ambijent u izbornoj godini u kojoj će biti puno prljave kampanje, teških riječi, ružnih izjava, podmetanja, izmišljanja. Trebala nam je lani, godina dana da pokušamo odgovoriti, a još nismo odgovorili na pitanja iz Upitnika EU – kazao je Ivanić, dodajući da sam Upitnik neće biti dovoljan za dobijanje statusa kandidata ako u zemlji postoji takav ambijent kakav je trenutno.     

-Volio bih da budem optimist, ali nemam baš puno argumenata i bojim se da će ovo biti  jedna jako teška godina – izjavio je Ivanić novinarima nakon svečanog prijema koji je organizirao u Sarajevu  povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića.

Ne propustite