Izliječila sam zubobolju, sama kod kuće: ČAK JE I MOJ STOMATOLOG OSTAO ZADIVLJEN!

Porodica i zdravlje
Izliječila sam zubobolju, sama kod kuće: ČAK JE I MOJ STOMATOLOG OSTAO ZADIVLJEN!
.

Zubobolja može stvarno biti nepodnošljiva, stoga vodite računa o zubima. U koliko zub nije zdrav neće biti ni vaš organizam. Stoga ne shvatajte probleme sa zubima bezazlenim jer to uopšte nisu.

Ovdje ćemo vam pokazati rješenje koje će vam pomoći kod zubobolje, tu se radi o klinčiću i kokosovom ulju. Ovo ulje je jedan od ulja koji ima i antikancerogeno dejstvo, on će vam ublažavanja zubobolje, ali se može koristiti i za izbjeljivanje zuba.

Metode ublažavanja boli:

1. Cijeli karanfčilić 

Cijeli karanfilčić stavite u usta blizu bolnog zuba i sačekajte da malo omekšaju, lagano žvačite ako vam to bol dozvoljava, tako će iz njega izaći djelotvorna ulja koja pomažu pri zaustavljanjun boli.

2. Karanfilčić u prahu  

Uzmite malo praha i stavite ga između desni i obraza pored zuba koji vas boli.

3. Ulje od karanfilčića

Za njega kažu da pomaže najbrže. Pomiješajte nekoliko kapi ulja sa pola kašike maslinovog ulja. Time natopite komadić vate , pa lagano tapkajte po mjestu koje vas boli. Vrlo brzo ćete osjetiti olakšanje.

4.Sol

Za bolne i osjetljive desni

Napravite rastvor od 1 kasicice soli i 1 dl mlake vode te ispirite usta što je češće moguće!

Zubobolja

U koliko vam ništa ne pomaže kod zubobolje, upotrebite ovaj lijek ispirajte usta rastvorom od 1 dl mlake vode 2 kašike sirćeta te 1 kašikice soli.

5. Biber, ulje, karanfilčići

1/2 kašičice mljevenog bibera

pola kašičice ulja

pola karanfilića

Pomiješajte i stavite na bolan zub!

6. Med i karamfilčić

Klinčić i med je najbolje koristiti u čaju kada imate upalu grla ili zubobolju. Možete i direktno nanijeti na zub koji boli ili upaljene desni. Klinčić sadrži eugenol koji ima jaka antibakterijska svojstva, a prije nego su moderni lijekovi stvoreni, klinčić se koristio redovno kod stomatologa.. Ako imate ranicu u ustima, med može pomoći u bržem izlječenju i uklanjanju bakterija, dok klinčić smanjuje bolove.

Sastojci:

  • 1 šoljica meda
  • 5-10 klinčića

Priprema:
Ulijte 1 šoljlicu meda u posudu i dodajte 5-10 klinčića. Zagrijte na laganoj vatri oko 10 minuta. Nakon što je smjesa zagrijana, ostavite ju da odstoji 2 sata.

7.Bijeli luk

Češnjak ima svojstva anestetika i analgetika, kako bi ste ublažili zubobolju stavite komadić zgnječenog češnjaka na bolni zub.

Pored toga za ublažavanje zubobolje možete koristiti i obloge tako što nasjeckani luk stavite u papirnatu maramicu, zatim ga dodatno izgnječite rukama kako bi dobili što više soka, zatim tu oblogu držite nekoliko minuta na bolnom mjestu na obrazu.

Ipak, zapamtite da su ovi lijekovi samo privremena rješenja, i da je odlazak stomatologu neizbježan!

Ne propustite