Žene žive duže od muškaraca

Zanimljivosti
Žene žive duže od muškaraca
Poznato je da žene žive duže od muškaraca, ali niko ne zna prave razloga.

Poznato je da žene žive duže od muškaraca, ali niko ne zna prave razloga. U nastavku vam navodimo neke od činjenica koje su potvđene istraživanjem:


1. Žene su snažnije i u fetalnom dobu
Istraživanja su pokazala da djevojčice pokazuju veću snagu još u majčinoj utrobi. Otpornije su na infekcije, brže se fizički razvijaju.
2. Otpornije su na srčane bolesti
Kod muškaraca srčane bolesti se javljaju u ranoj životnoj dobi-već u tridesetim, dok se kod žena pojavljuju kasnije, jer ih štiti menstrualni ciklus. Srčane bolesti većinom postaju ženama prijetnja tek nakon menopauze.
3. Imaju bolji društveni život
Ženska prijateljstva su mnogo snažnija. Žene sa svojim prijateljicama dijele i dobro i zlo, mnogo su otvorenije. Muškarci najčešće sve zadržavaju za sebe i samim tim narušavaju svoje zdravlje.
4. Manje se izlažu riziku
Muškarci se upuštaju u riskantnije situacije koje mogu dovesti do povreda ili čak smrti. Dok žene znaju procjeniti rizične situacije i samim tim ne upuštaju se u takve situacije.
5. Više se brinu za svoje zdravlje
Žene češće odlaze na sistematske preglede od muškaraca. Žene su bolje i u prevenciji. Žene za razliku od muškaraca mnogo ranije shvate da je neophodno da promjene životne navike, ako žele da budu zdrave.

 

 

 

Ne propustite