Stiglo novo upozorenje meteorologa: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u srijedu

Bosna i Hercegovina
Stiglo novo upozorenje meteorologa: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u srijedu
.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, za srijedu je najavljeno paljenje narandžastog meteoalarma zbog očekivanja da će veći dio BiH pogoditi jak vjetar, jačine i do 80 kilometara na sat.

Kako stoji u upozorenju, meteoalarm će biti na snazi od 12 sati 27. decembra, pa do 6 sati 28. decembra, a odnosi se na veći dio zemlje, osim sjeveroistoka i sjevera.

Najavljeno je da će ove dijelove zemlje zahvatiti jaki i olujni udari vjetra, mjestimično sa snagom od 55 do 80 kilometara na sat.

Također, najavljeno je da će u Bosni kraja sedmice preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u utorak i u noći sa četvrtka na petak. Na području Hercegovine pronozira se pretežno sunčano vrijeme, a nešto više oblaka očekuje se u petak 22. decembra.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između -9 i -3 u Bosni, a u Hercegovini od -3 do 2 stepena. Maksimalne prognozirane temperature zraka tokom sedmice kretat će se do 3 stepena u Bosni, a u Hercegovini i do 6. Najniže temperature očekuju se u srijedu 27. decembra.

Ne propustite