IMATE LI VEĆ PLANOVE? Evo kakvo nas vrijeme očekuje na 'STARU GODINU'!

Bosna i Hercegovina
IMATE LI VEĆ PLANOVE? Evo kakvo nas vrijeme očekuje na 'STARU GODINU'!
.

Sutra se u Bosni očekuje umjereno pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima gdje se razvedravanje očekuje u drugoj polovini dana. U jutarnjim satima, ponegdje na istoku može pasti i malo kiše, a na planinama može pasti i malo nijega. U ostatku zemlje pretežno sunčano.

Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može pasti i malo snijega ili slaba kiša. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva. 

Za period od 25. 12 pa do kraja godine prognozira se relativno stabilno vrijeme sa kišom u četvrtak i petak (28 i 29.12.). Na planinama je moguć i snijeg. Više padavina očekuje se u Hercegovini i istočnoj Bosni. Maksimalne temperature zraka kretat će se između 10 i 15 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite