Građani kopaju po kontejnerima, a gospodar RS-a će za dan potrošiti 40.000 penzija

Bosna i Hercegovina
Građani kopaju po kontejnerima, a gospodar RS-a će za dan potrošiti 40.000 penzija
Predsjednik Republike Srpske 18. jula oženit će sina Igora, a u javnost je procurila informacija da će ga ta svadba koštati "samo" 200.000 eura.

Predsjednik Republike Srpske 18. jula oženit će sina Igora, a u javnost je procurila informacija da će ga ta svadba koštati "samo" 200.000 eura.

Rekli bismo samo, kada bi BiH bila uređena država, radnici imali svoja prava, penzioneri redovne penzije...

Međutim, daleko smo od uređene države, a pogotovo manji bh. entitet.

Tako će lider RS-a, inače poznat po raskošnosti, potrošiti skoro 400.000 KM, a da se neće zapitati kako preživljava narod koji ga je tu i postavio.

Naime, prostom računicom dobiva se podatak da bi od troškova svadbe moglo biti podmireno čak 40.000 penzija u RS-u.  To dobiva na težini kada se zna da je siromaštvo u ovom entitetu sve veće.

Očito je da to Dodika nimalo ne zanima, kao ni činjenica da penzioneri kopaju po kontejnerima u nadi da će pronaći neki zalogaj hrane. Sramotno ponašanje, pogotovo na današnjem vaktu.

Ipak, važnije je da se tu pojavi isfucana „zvijezda“, bivša žena ratnog zločinca Željke Ražnatovića Arkana, kao i Ana Bekuta, Ana Nikolić, Alegro bend, Marinko Rokvić i ko zna ko još...Uh, ne smijemo zaboraviti ni Emira ili Nemanju (kako vam volja) Kusturicu. 

Naći će se tu još dosta zvaničnika, koji će se najesti i napiti, a da neće trepnuti što narod živi u ovom izuzetno teškom vremenu...Ipak, to je bh. stvarnost, a ne podatak da buduća mlada razmišlja o tome gdje će nabaviti vjenčanicu - da li u Milanu ili će biti šivena po narudžbi. 

Najvažnije je dokazati svima da se ima, da se može i da se ne štedi. Pitanje je samo kako će Dodik tog dana skrenuti pažnju javnosti s tog događaja i potrošenih silnih para, da li najavom novog referenduma ili nečega sličnog?

Ne propustite