TRIKOVI U KOJE SE VOZAČI KUNU: Poprskajte ovo uvečer po šoferšajbi i ujutro NEĆE BITI ZALEĐENA!

Praktična žena
TRIKOVI U KOJE SE VOZAČI KUNU: Poprskajte ovo uvečer po šoferšajbi i ujutro NEĆE BITI ZALEĐENA!
.

Zaleđena šoferšajbna može da vam pokvari dan od ranog jutra pogotovo ako žurite na posao ili neki važan sastanak

Ukoliko vam parkiranje auta u garaži ili na nekom zaštićenom mestu zimi nije izvodljivo nemojte da se stresirate jer na vašu sreću postoji par trikova kako da spriječite zamrzavanje šoferke i naporno čišćenje ujutru.

Evo kako tačno morate da parkirate auto da vam se šoferka ne zaledi tokom noći

Uz pomoć par trikova koje vam donosimo možete ujutru da krenete na posao bez smrzavanja dok grebete staklo na vašem ljubimcu i proklinjete zimu i led.

1. Pomiješajte sirće i vodu u razmjeri 3:1 i sipate je u bočicu sa raspršivačem. Poprskajte ovim šoferku uvečer kada na njoj nema leda i to će spriječiti da se on stvori tokom noći, a vi ćete se ujutru naći odmah u autu bez prethodnog čišćenja. Poprskajte sva stakla na autu svako veče i uživajte u zimi.

2. Pomešajte medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipajte u flašu sa raspršivačem. Poprskajte uveče stakla kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa stakla i možete je koristiti za čišćenje stakala kada se ona ujutru malo zamrznu. Možete poprskati unutrašnju stranu šoferke i tako sprečiti da se ona zamagli.

3. Obavezno dodajte 5 supenih kašika medicinskog alkohola u tečnost za brisače kako biste izbjegli njeno zaleđivanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate stakla. Koristite je kao i obično, samo će uz dodatak alkohola ona spriječiti pojavu leda na šoferšajbni.

U ovim situacijama dobro će vam doći i staro ćebe ili karton koji ćete staviti preko šoferke u toku noći i time u potpunosti pokriti staklo. Obavezno krajeve ćebeta ili kartona pritisnite vratima kako bi stajali na jednom mjestu. Ujutru samo pomjerite vaše štitnike, a na ovaj način možete pokriti i ostala stakla na automobilu.

(Novi.ba/Telegraf.rs)

Ne propustite