U akciji policije uhapšeno osam osoba

Aktuelno
U akciji policije uhapšeno osam osoba
.

Službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage koja je obavljena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona uhapsili su osam osoba u akciji pod nazivom KAT.

K.M. (1981.god.), Č.O. (1981.god.), M.M. (1990.god.), K.Đ. (1988.god.), H.E. (1985.god.), V.E. (1989.god.), B.M. (1986.god), A.Z. (1988.god.) uhapšeni su u Kaknju, a na teret im se stavlja neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretreseno je osam lokacija, policijski službenici ove Uprave u prethodnom periodu, a u okviru ove istrage, pored gore navedenih, lišli slobode još sedam osoba. žžKod navedenih lica je prilikom pretresa pronađeno cca. 1 kg opojne droge „Amfetamin“, određena količina opojne droge „Canabis Sativa L“, vatreno oružje i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmenim krivičnim djelom.

Osobe koje su danas lišena slobode biti će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. 

U sklopu navedenih aktivnosti, angažovana je i Poreska  uprava FBiH, koja će u okviru svoje nadležnosti izvršiti kontrolu jednog ugostiteljskog objekata u Kaknju u kojem su se organizovale igre na sreću, a koji su osumnjičeni koristili za preprodaju opojne droge. 

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti asistenciju pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Tehničku podršku u realizaciji operativne akcije „KAT“ pružala je SIPA, saopćeno je iz FUP-a.

Ne propustite