Čubrilović: Sistem da funkcioniše bez obzira na personalna rješenja

Bosna i Hercegovina
Čubrilović: Sistem da funkcioniše bez obzira na personalna rješenja
.

U Republici Srpskoj, kao i uopšte u Bosni i Hercegovini neophodno je i dalje graditi sistem koji će nesmetano funkcionisati, bez obzira na personalna rješenja – ocijenio je danas predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović, tokom razgovora sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i supervizorom za Brčko Distrikt Dennisom W. Hearnom.

Čubrilović je izrazio opredjeljenje za donošenje reformskih zakona i stvaranje boljih uslova za razvoj privrede, omogućavanje novog zapošljavanja i privlačenje stranih investitora za šta je neophodno izgraditi kvalitetnu i funkcionalnu infrastrukturu i omogućiti potpuniju vladavinu prava, prenosi Fena.

Na sastanku u Banjoj Luci razgovarali su i o pripremama za nesmetano održavanje opštih izbora sljedeće godine, kao i o drugim aktuelnim političkim temama, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Čubrilović je istakao da su svi organi vlasti i institucije RS-a stabilni i da funkcionišu u skladu sa Ustavom, zakonom i osnovnim načelima demokratije.

Ne propustite