NAJSKUPLJA KUĆA NA ESTRADI: Nije ni Draganina, niti Brenina nego do OVE PJEVAČICE!

Show
NAJSKUPLJA KUĆA NA ESTRADI: Nije ni Draganina, niti Brenina nego do OVE PJEVAČICE!
.

Godinama se piše o najluksuznijim vilama estradnih zvezda, a spisak obično predvode Dragana Mirković, Lepa Brena i Saša Popović, međutim, malo je poznato da najvredniju kuću, zapravo, posjeduje Vera Matović, koja je, kako „Alo!” ekskluzivno saznaje, svoj životni prostor na Dedinju, vrijedan čak tri miliona eura, pazarila zahvaljujući – umjetničkim slikama!

Naime, poznato je da je folk zvijezda decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara dvadesetog veka, a po njenom ukusu najviše su bila djela Uroša Predića, Save Šumanovića i Paje Jovanovića. Vera je sa ovom kupovinom počela još u doba Titove Jugoslavije, kada cijene slika nisu bile toliko visoke, a ona je dobro zarađivala, što od prodaje tadašnjih ploča i kaseta, što od brojnih nastupa, pa je, za razliku od kolega opsednutih nekretninama, zaključila da je najbolje ulagati u slike.

Njena kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih na Balkanu, međutim, kako se Veri i njenom suprugu Raci približila osma decenija života, oni su riješili da se odreknu svog blaga kako bi se skućili u vili svojih snova.

Vera je oduvijek voljela slike, opčinjavale su je odmalena, zato je jedva dočekala da počne dobro da zarađuje, pa da može da ih kupuje. Uvek je bila dobro informisana i savetovala se sa stručnjacima, tako da je njena zbirka bila pravi biser i svake godine joj je cena samo rasla, ali do pre nekoliko godina ona nije ni pomišljala na prodaju – kaže izvor blizak pjevačici i dodaje da se pjevačica ipak predomislila, i to iz nekoliko razloga.

vera

Iako i dalje nastupa, i Veru su sustigle godine, a oduvijek je maštala o vili kao iz bajke. Daleko od toga da ranije nije živjela u lijepim prostorima, ali ova vila, koja ima starinski šmek, stvarno je nešto posebno. Pritom, lokacija je fantastična, nalazi se u blizini Kuće cvijeća. Vila je baš po Verinom ukusu, rustična. Za nju je trebalo odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rješenje bilo prodaja zbirke slika. A postoji još jedan razlog: prije nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu – zaključio je naš sagovornik, dok pjevačica nije bila dostupna za komentar.

Ona, inače, nikada nije voljela da govori o svojoj bogatoj zbirci, samo je jednom prilikom izjavila:

Ne volim da pričam o slikama koje posjedujem jer ih ne kupujem da bih govorila o tome, već za svoju dušu. Ne smatram da je istina da imam milione u slikama, ali neću to da demantujem. Ima tu nečeg vrijednog, mada ne baš toliko.

Ne propustite