ŠESTI DAN POTRAGE ZA NESTALIM MLADIĆEM: Uključili se i građani, teren dug 130 km!

Crna hronika
ŠESTI DAN POTRAGE ZA NESTALIM MLADIĆEM: Uključili se i građani, teren dug 130 km!
.

Šesti dan potrage za nestalim Aldinom Mulićem, koji je u srijedu pao u Miljacku i čije tijelo nije pronađeno, uključili su se i građani.

Naime, jutros u 8:30 sati ispred ugostiteljskog objekta Argelini u sarajevskom naselju Dolac-Malta, na području na kojem je Aldin upao u rijeku Miljacku, okupili su se građani koji su počeli pretraživati lokalitet, piše Radio Sarajevo.

Akciju pretraživanja pokrenuo je Aldinom brat Armin, koji je ranije na Instagramu ponudio 5.000 KM onome ko pronađe tijelo njegovog brata.

Jutros su na terenu i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), a njima su se priključili i mnogi drugi koji će biti učesnici potrage.

Među njima su specijalci Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK-a, Gorska služba spašavanja, rafteri s čamcica iz Konjica te EKO iz Visokog. Pregledat će se teren od mjesta gdje je Mulić upao u rijeku Miljacku pa do ušća rijeke Bosne u Visokom i dalje prema Kaknju i Doboju.

Za potrebe potrage se i dalje koriste psi tragači i dronovi. Iz FUCZ-a su apelirali na sve volontere koji žele pomoći u potrazi da se prijave kod pripadnika MUP-a ZDK-a ili FUCZ-a kako bi bili registrirani, te kako ne bi ugrozili svoju sigurnost zbog minskih polja koja postoje kod Maglaja.

Inače, teren koji se namjerava pregledati je dug oko 130 kilometara.

 

Ne propustite