Zvizdić na sastanku premijera država regiona s Mogherini

Bosna i Hercegovina
Zvizdić na sastanku premijera država regiona s Mogherini
.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizić prisustvovat će danas sastanku premijera država regiona s visokom predstavnicom Evropske unije za sigurnost i vanjske poslove Federicom Mogherini.

Mogherini, potpredsjednica Evropske komisije i visoka predstavnica EU, pozvala je premijere država zapadnog Balkana danas na neformalno okupljanje u Briselu.

To je treći po redu sastanak u tom formatu ove godine, a Mogherini i premijeri će razgovarati o posljednjim dešavanjima u regiji i perspektivi za narednu godinu.

Kako je saopćeno iz ureda Mogherini, od naredne godine se očekuje da evropskim partnerima u regiji pruži jedinstvenu priliku da napreduju u procesu integracije u EU.

- EU je predana jačanju uloge u regiji i osiguravanju da svih šest država zapadnog Balkana poduzmu neophodne korake kako bi put ka članstvu u Evropskoj uniji učinili nepovratnim – saopćeno je iz Brisela.

Zvizdić će večeras, 19.10 sati, imati sastanak s predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Federicom Mogherini, a nakon toga večeri s premijerima zemalja zapadnog Balkana.

Ne propustite