STANJE NA PUTEVIMA: Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća, IZDVAJAJU SE OVI PUTNI PRAVCI

Aktuelno
STANJE NA PUTEVIMA: Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća, IZDVAJAJU SE OVI PUTNI PRAVCI
.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća na slijedećim dionicama, gdje upozoravamo na poledicu, kao i na snijeg koji se zadržava na kolovozu.

Izdvajamo putne pravce: Blažuj- Tarčin- Konjic, Semizovac-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Livno-Šujica-Kupres, Livno- Glamoč- Mrkonić Grad, Turbe-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ. U ostalim krajevima naše zemlje saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova upozoravamo na povremeno jače udare vjetra koji stvaraju sniježne nanose.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever- Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

U toku dana očekujemo pojačan promet vozila na putevima ka zimskim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno ne iz BIHAMK-a.

 

Ne propustite