BPS: Nikada nije odgovoreno na šta je utrošen novac od akciza

Bosna i Hercegovina
BPS: Nikada nije odgovoreno na šta je utrošen novac od akciza
.

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem upozorava "da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i druge nadležne institucije države, nikada nisu položile račun za šta su utrošile akcize na gorivo i putarine u periodu 2006 - 2017. godina, a radi se o osam milijardi KM".

- BPS je tražio odgovor na šta je utrošen novac, ali Vijeće ministara BiH nije dalo nikakav odgovor, a BPS podsjeća da novac nije utrošen na puteve jer bi ih sa tolikom količinom novca do sada izgradili - navode iz ove stranke.

Kada je u pitanju usvajanje seta Zakona o akcizama, BPS upozorava "da je Vijeće ministara BiH ovaj zakon donijelo bez ikakve prethodne strategije o utrošku novca, da se ovim novcem građani BiH duboko zadužuju i opterećuju da vraćaju novac za koji ne znaju da li će biti trošen za njihovo javno dobro".

- Posebno upozoravamo da vlast SDA, SBB, HDZ i SNSD neće biti u stanju da tokom naredne godine grade bilo kakve autoputeve radi komplikovane procedure međunarodnih tendera i drugih tehničkih priprema te izražavamo ozbiljno upozorenje javnosti da sumnjamo na način utroška ogromnog novca koji će biti prikupljen od građana BiH - navodi se u saopćenju.

Ne propustite