Normalizovan trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja - Trg Austrije

Bosna i Hercegovina
Normalizovan trolejbuski saobraćaj na relaciji Dobrinja - Trg Austrije
.

Iz KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo danas su obavijestili korisnike da su okončani radovi na kontaktnoj mreži na dionici trolejbuske trase od raskrsnice kod stadiona Grbavica, u dužini oko 300 metara, prema raskrsnici ulice Hamdije Čemerlića, a za potrebe izgradnje južne longitudinale.

Navode da su radnici sektora Energetike, ulažući maksimalne napore, radove okončali za manje od 24 sata i nekoliko dana prije predviđenog roka.

Također, danas u poslijepodnevnim satima je obavljena probna vožnja koja je pokazala da nema smetnji za normalno odvijanje trolejbuskog saobraćaja, te je prvi trolejbus s putnicima prema Dobrinji krenuo s terminala Trg Austrije u 17.00 sati i dalje će saobraćati prema predviđenom redu vožnje. 

- Zahvaljujemo se našim korisnicima na razumijevanju zbog protekle izmjene u odvijanju trolejbuskog saobraćaja, a radi izvođenja neophodnih radova za potrebe izgradnje južne logitudinale i neometanog odvijanja tog vida javnog gradskog prijevoza - saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.

Ne propustite