JEDITE OVU SMJESU NA PRAZAN ŽELUDAC 7 DANA: Nećete vjerovati čemu sve pomaže!

Porodica i zdravlje
JEDITE OVU SMJESU NA PRAZAN ŽELUDAC 7 DANA: Nećete vjerovati čemu sve pomaže!
.

Bijeli luk je poznat kao jedan od najmoćnijih sastojaka i ima posebno mjesto u mnogim kuhinjama širom svijeta. Iako ima prilično jak miris, a ne sviđa se svima, češnjak je izuzetno učinkovit u liječenju mnogih zdravstvenih problema.

Češnjak sprečava aterosklerozu, koronarnu srčanu bolest, srčani udar i također smanjuje i krvni tlak i razinu holesterola. Uspješno se bavi manjim problemima, kao što su prehlada, gripa, peludna groznica, gljivične infekcije, proljev i ubodi insekata. Uklanja toksine iz sustava, pojačava imunitet i učinkovito liječi simptome osteoartritisa, povećane prostate i dijabetesa.

U kombinaciji s đumbirom i medom, učinci češnjaka još su više pojačani i čak imaju sposobnost detoksifikacije tijela koje je podvrgnuto agresivnom liječenju kao što je hemoterapija.

Glavni sastojak češnjaka je allicin koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično djelovanje.

Češnjak su Egipćani smatrali svetom biljkom.

Znali su i za ljekovita svojstva češnjaka – davali su ga robovima da povećaju njihovu snagu.

Istraživanja potvrđuju da korištenje češnjaka regulira razinu holesterola i šećera u krvi.

Studije potvrđuju da češnjak može poslužiti kao prevencija mnogih vrsta raka.

Za optimalne rezultate, češnjak treba koristiti u sirovom obliku. Sve što trebate učiniti jest da ga zgnječite, isjeckate lišće i ostavite ih oko 15 minuta. Toplina decentralizira aktivni spoj nazvan allicin, što znači da kuhanje smanjuje ljekovita svojstva. Štoviše, drobljenje to povećava biodostupnost.

Preporuča se konzumirati na prazan želudac, prije nego što jede ili pijete bilo što drugo, jer se nutrijenti ne mogu potpuno apsorbirati kada je vaš želudac pun. Kako bi poboljšao imunitet i osigurali da vaše tijelo funkcionira na optimalnoj razini, redovito trebate konzumirati tonik od meda i češnjaka.

Sastojci:

2-3 čena od češnjaka

1 žlica meda

Sjeckajte češnjak i pomiješajte ih sa žlicom meda. Uzmite ovaj tonik dnevno (dvije žličice) kako biste povećali razinu energije i poboljšali cjelokupno zdravlje.

Ne propustite