ADEKVATNO SE PRIPREMITE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!

Bosna i Hercegovina
ADEKVATNO SE PRIPREMITE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend!
.

Sutra se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom. U Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su obilnije padavine od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno može pasti i od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom. Najmanje padavina na istoku Bosne gdje se kiša prognozira tek krajem dana.

Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Lokalno su izgledni i olujni udari jačine od 60 do 80 km/h. U noći na subotu vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, u Krajini i do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U subotu, prognozira se pretežno oblačno vrijeme. U nizinama većinom sa kišom, s tim što je u Bosni u jutarnjim satima u subotu i tokom noći na nedjelju u nizinama moguća susnježica i snijeg. Na planinama će padati snijeg. Više padavina u subotu prije podne.

Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i istoku Bosne u ranim jutarnjim satima još će biti jakog juga koja će prije podne oslabiti i od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U nedjelju, prognozira se oblačno vrijeme. Padavine prije podne. Većinom slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne umjereno jaka bura koja će oslabiti u drugom dijelu dana. U noći na ponedjeljak vjetar u Bosni mijenja smijer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite