VELIKE PROMJENE VREMENA STIŽU: Očekuju se olujni udari vjetra i do 70 km/h

Bosna i Hercegovina
VELIKE PROMJENE VREMENA STIŽU: Očekuju se olujni udari vjetra i do 70 km/h
.

U Hercegovini, Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne izgledne su obilnije padavine, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno može pasti i od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom.

Najmanje padavina bit će na istoku Bosne gdje se kiša prognozira tek krajem dana.

Vjetar umjeren i jak, južnog smjera. Lokalno su izgledni i olujni udari juga jačine od 60 do 70 km/h. U noći na subotu vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, u Krajini i do 15 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti oblačno. Kiša se prognozira od večernjih sati i tokom noći na subotu. Temperatura zraka između 8 i 14 stepeni. U BiH danas je pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 5, Tuzla 6, Brčko, Livno i Široki Brijeg 7, Mostar, Sarajevo i Zvornik 8, Bijeljina, Grude i Zenica 9, Bugojno, Jajce i Trebinje 10, Gradačac i Srebrenica 11, Doboj 12, Banja Luka, Bihać i Neum 13, Prijedor i Sanski Most 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite