Uništeno oružje koje su zaplijenili pripadnici GPBiH

Bosna i Hercegovina
Uništeno oružje koje su zaplijenili pripadnici GPBiH
.

U banjolučkoj topionici čelika ovog tjedna je uništeno  25 komada oružja koje je u prethodnom razdoblju zaplijenila Granična policija BiH.

Uništavanje 12 pušaka, 12 pištolja i optičkog nišana obavili su radnici "Livar" a.d. Banja Luka, priopćeno je u četvrtak iz Granične policije BiH.

Uz pripadnike GPBiH uništavanje oružja nadgledali su predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i UNDP-a. Riječ je o dijelu aktivnosti uništavanja malog oružja i lakog naoružanja iz depoa policijskih agencija pod pokroviteljstvom Ministarstva sigurnosti BiH.

GPBiH  je u prvih devet mjeseci 2017. nadležnim organima podnijela osam izvješća za izvršenih 13 kaznenih djela u vezi s oružjem i eksplozivnim materijama za koja je prijavljeno 14 osoba (devet državljana BiH, tri Srbije, te po državljanin Njemačke i Novog Zelanda).  Evidentirano je i 28 prekršaja. Pripadnici GPBiH oduzeli su  pet pištolja, pet automatskih i 12 pušaka, 2.481 komad streljiva različitog kalibra, 14 bombi, četiri  tromblona i minsko-eksplozivno sredstvo, stoji u priopćenju.

Ne propustite