Britanski kirurg priznao da je urezivao svoje inicijale u jetre pacijenata

Svijet
Britanski kirurg priznao da je urezivao svoje inicijale u jetre pacijenata
.

Vodeć britanski kirurg suspendiran još 2013. godine zbog toga što je laserom 'ugravirao' svoje inicijale u jetra dva pacijenta, priznao je krivnju na sudu u Birminghamu u utorak, a presuda će mu biti izrečena 12. januara. 

Simon Bramhall (53), priznao je krivnju po dvije optužnice za nanošenje štete i ozljeda jer je laserom ispisao inicijale "SB" na jetrama pacijenata pod anestezijom, bez njihova pristanka, dok je operirao u bolnici Kraljica Elizabeta u Birminghamu 2013.

"Neuobičajen i složen predmet"

Za ispisivanje svojih inicijala upotrijebio je netoksični argon, koji se često koristi u kirurgiji. Jedan od njegovih kolega nedopuštenu Bramhallovu intervenciju uočio je tijekom druge operacije, nakon čega je uprava bolnice suspendirala Bramhalla do okončanja istrage.Liječnik se od tada brani sa slobode uz kauciju o čekivanju presude koju će mu sud izreći 12. siječnja. 

"To je neuobičajen i složen predmet", istaknuo je na ročištu tužitelj Tony Badenoch i ocijenio da je predmet "bez presedana u pravosuđu i kaznenom pravu".

"Okrivljenik je priznao da je djelo koje je počinio ne samo neetično, več je i kažnjivo", rekao je tužitel, prenosi Hina. 

Optužnica ga tereti za zlouporabu ovlasti, ističe Badenoch jer "činjenica da je dr. Bramhall upisao svoje incijale na jetru jednog pacijenta nije izoliran slučaj, budući da ga je izveo dvaput, a za to je potrebno i znanje i koncentracija. To je učinio u prisutnosti svojih kolega", rekao je tužitelj.

Ne propustite