Upozorenje Centralne banke BiH građanima

Aktuelno
Upozorenje Centralne banke BiH građanima
.

Centralna banka Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je tokom posljednjih nekoliko dana zabilježeno kruženje maliciozne e-mail poruke koja najčešće dolazi na adrese privrednih subjekata, a u kojoj je zloupotrijebljeno ime Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Riječ je o e-mailu, navodno, privatnog izvršitelja Ivana Azeljkovića iz Banjaluke, kojim se na ime provođenja sudskog izvršenja, zahtijeva prenos novčanih sredstava sa „svih računa dužnika na namjenski račun izvršitelja“. U prilogu e-mail poruke nalazi se dio koji se odnosi na Centralnu banku Bosne i Hercegovine, a kojim se nalaže Centralnoj banci da izvrši prenos novčanih sredstava navedenih u dopisu.

Centralna banka Bosne i Hercegovine obavještava javnost da sadržaj teksta nema nikakve veze s Centralnom bankom niti njenim aktivnostima i upozorava da je riječ o poruci koja sadrži visokorizičan maliciozni kod, a trenutno se širi preko adrese office@adriadoo.com. Nije isključena mogućnost da e-mail istog ili sličnog sadržaja, u vidu priloga ili linka, u budućnosti bude distribuiran s drugih adresa, saopšteno je iz Centralne banke BiH, prenosi N1.

O cijelom slučaju oglasilo se i Odjeljenje za informacionu bezbjednost – CERT Republike Srpske.

Ne propustite