DO SADA JE MNOGO TOGA POGODIO: Pročitajte Nostradamusova predviđanja za 2018. godinu, NE PIŠE NAM SE DOBRO!

Kiosk
DO SADA JE MNOGO TOGA POGODIO: Pročitajte Nostradamusova predviđanja za 2018. godinu, NE PIŠE NAM SE DOBRO!
.

Veliki francuski prorok Michel de Nostredame rođen je na današnji dan, 14. decembra. Nostradamus je za 2018. godinu predvidio mnogo turbulentnih događaja.

Do sada je predvidio francusku revoluciju, veliki požar u Chicagu 1871. godine, jačanje moći HItlera u Njemačkoj 30-ih godina, slijetanje na Mjesec, ubistvo Kenedija, stvaranje atomske bombe, teroristički napad u New Yorku 11. septembra 2001. godine...

Francuski prorok bi navodno punio činiju vodom, koju bi zatim dugo posmatrao. U tim trenucima javljale bi se vizije budućnosti.

nostradamus-wikipedia

Nostradamus je tako predvidio nekoliko veoma negativnih događaja za 2018. godinu, a koji bi mogli izmijeniti planetu onakvu kakvu je danas znamo, piše "b92".

Francuski prorok vidio je da će se svijet suočiti sa promjenama među nacijama i da će se dogoditi nekoliko većih prirodnih katastrofa koje će potresti svijet.

Ove godine tako bi trebalo da dočekamo erupciju Vezuva, iza koje će slijediti jak zemljotres, a ova dva velika događaja odnijet će živote 16.000 ljudi.

Prorok je predvidio i strahovito snažan zemljotres na zapadnoj teritoriji SAD, čiji će se talasi osjetiti širom sveta.

Čini se da je Nostradamus bio svjestan i klimatskih promjena, jer je tvrdio da će "Kraljevi opljačkati šume" i "da će se nebo otvoriti, a polja sagorjeti od toplote".

Poznati prorok je također tvrdio da će u Francuskoj početkom 21. stoljeća započeti rat, koji će se proširiti na preostali dio Evrope i uključiti "sukob dvije velike sile". Tvrdi i da će nakon nemirnog perioda od 27 godina (2025. godine) opet zavladati mir, ali da će "malo ko moći da uživa u njemu".

 

 

Ne propustite