Posjetite čudesno parče mediterana sa CityDealom - Sjeverni Kipar!

Kiosk
Posjetite čudesno parče mediterana sa CityDealom - Sjeverni Kipar!
-

"Kipar – mjesto gdje i bogovi odmaraju." - izjava je koju ćemo nerijetko čuti kada se pomene sama riječ Kipar. 

Za sve one koji žele svoj odmor da provedu uživajući u prelijepim plažama, hotelima sa odličnom uslugom i sadržajima, mnogim historijskim lokalitetima i jedinstvenim prirodnim ljepotama, Kipar je pravi izbor. Ova ostrvska država ima veoma povoljan geografski položaj, u istočnom Mediteranu, na raskrsnici tri kontinenta, Evrope, Azije i Afrike. Najinteresantniji turistički centri ostrva u kojima se nalazi i veliki broj hotela. 

99612-zaliv-ronsaunders47-af

Bosanskohercegovački portal za online i grupnu kupovinu CityDeal.ba je napravio nekoliko ponuda upravo za Kipar. Sve ponude možete pogledati na sljedećim linkovima:

1. https://goo.gl/hx2UAE

2.https://goo.gl/9MAHQs

3. https://goo.gl/K7hUJz

4.https://goo.gl/GGpN4N

5.https://goo.gl/kTnGQx

6.https://goo.gl/sHs1ha

7.https://goo.gl/R9SMzv

 

 

Nalazeći se na raskrsnici tri kontinenta, Kipar ima veoma  bogatu historiju, savršenu klimu i najtopliju dobrodošlicu na Mediteranu.

cipar1-15759

Kipar ima tu sreću da 300 dana u godini uživa u suncu, prozirno plavoj i nezagađenoj vodi, ljepoti netaknutih pejzaža i nepretrpanih plaža. Dodajte na ovo prijateljski nastrojene i gostoljubive stanovnike, fantastičnu i raznoliku kuhinju i imate savršen recept za zaista idiličan odmor. 

Bilo da ste ljubitelj prirode, arheolog, strastveni šetač, ljubitelj vodenih sportova ili jednostavno uživate u suncu, ovo ostrvo je savršeno mjesto za vas. Za sjeverni dio ovog ostrva mnogi turistički stručnjaci kažu da je još uvek najbolje čuvana tajna Mediterana.

ajanapa

Kipar se i danas naziva Afroditino ostrvo. Legenda kaže da je Kipar dobio ime po Afroditi, nekako i najromantičnija teorija. Druge teorije su da je dobio ime od grčke riječi za čempres ili bakar. Tačno je da je u antičko doba Kipar bio poznat kao veliko nalazište bakra, tako da teorija vezana za bakar zvuči nekako najrelanija.

 

Ne propustite