Mještani Modričkog Luga protiv postavljanja repetitora u dvorištu škole

Bosna i Hercegovina
Mještani Modričkog Luga protiv postavljanja repetitora u dvorištu škole
.

U bošnjačkom povratničkom naselju Modrički Lug, koje pripada općini Vukosavlje (RS), mještani su izrazili nezadovoljstvo zbog pokušaja postavljanja telekom repetitora u dvorištu škole “Aleksa Šantić”.

Ukazali su da repetitor direktno utiče na zdravlje mještana Modričkog Luga.

Iz tog razloga razgovarali su s načelnikom Općine Vukosavlje Borislavom Rakićem, koji je po riječima mještana, rekao da nije dao saglasnost za postavljanje telekom repetitora te naglasio da je to vlasništvo telekoma.  

Na današnjem okupljanju mještani su podsjetili da je u prošlom mandatu, kada je načelnik ove općine bio Elvir Hadžiomerović, općinska vlast uzela u obzir stavove lokalne zajednice, te donijela odluku da se repetitor ne postavlja u dvorište škole i neposrednu blizinu kuća.

S obzirom da 98 posto stanovništva tog naselja čine bošnjački povratnici mještani su izrazili sumnju da su "općinske vlasti nastupile nacionalno diskriminatorno prema njima".

Roditelji, čija djeca pohađaju školu u tom povratničkom naselju, poručili su da neće slati djecu u školu, ukoliko se građevinski radovi u dvorištu škole nastave. 
 
Mještani Modričkog Luga pozvali su općinske vlasti da ponište odluku o postavljanju repetitora, kao i sve ostale institucije koje brinu o povratnicima, prenosi Fena.

Ne propustite