GENIJALAN TRIK: Iglom je probušio jaje, a kada vidite razlog ODUŠEVIT ĆETE SE!

Praktična žena
GENIJALAN TRIK: Iglom je probušio jaje, a kada vidite razlog ODUŠEVIT ĆETE SE!
.

Postoji na desetine trikova vezanih kako je najbolje oljuštiti kuhano jaje, većina je jako spora ili je to mukotrpan proces.

Ali od sada to neće više biti problem, jer sa ovim novim trikom ljuska jajeta će sama spadati sa jajeta.

-Ostavite jaje par minuta na sobnoj temperaturi.

-Dok se voda zagrijava vi pronađite jednu iglu

-Iglu zabodite u donji zaboljeni dio jajeta i bez brige jer neće se ništa desiti!

-U vodu stavite malo soli, a kada voda bude blizu ključanja stavite jaja

-Sačekajte prvo da voda prokuha pa onda smanjite temperaturu. Poklopac stavite na šerpu i nek jaja odstoje nekoliko minuta.

-Zatm ih stavite u hladnu vodu!

-Nakon ovog proces kucnite jajetom od neku tvrdu površinu i ljuska će sama otpasti!

jaje

Ne propustite