Samo jedna kašika ovog ulja dnevno čini čuda za vaše tijelo

Zdrav život
Samo jedna kašika ovog ulja dnevno čini čuda za vaše tijelo
.

Laneno ulje ima vrlo bogat sastav, kako masnih kiselina tako i mikro i makroelemenata. Po sadržaju važnih omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg čak tri puta, a trebalo bi se konzumirati na prazni želudac, 20-30 minuta prije prvog obroka, i to samo žlicu-dvije dnevno, ono je vrlo korisno za naše tijelo.
 
A sada prelazimo na prednosti lanenog ulja:
 
1. Kardiovaskularni sustav
 
Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sustava, normalizira krvni tlak, snižava razinu kolesterola u krvi...
 
2. Mršavljenje
 
Omega kiseline koje u sebi sadrži ovo ulje vrlo su učinkoviti aktivatori mršavljenja. Upravo zato bi svi koji imaju problema s mršavljenjem obavezno trebali obratiti pažnju na ovaj proizvod. Njega možete dodavati u jogurte i salate ili jesti na žlicu.
 
3. Žensko zdravlje
 
Laneno ulje djeluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Drugim riječima, žene će uz pomoć lanenog ulja lakše podnositi menstrualne bolove i menopauzu.
 
4. Mladost i ljepota
 
Osim hranjivih i antibakterijskih svojstava, laneno ulje sadrži i pomlađujuća svojstva, a vrlo je učinkovito i za jačanje i gustoću trepavica i obrva, a učinak je puno jači nego kod ricinusovog ulja. Za rezultate biste trebali dnevno piti žlicu-dvije lanenog ulja najmanje dva mjeseca.

Ne propustite