Svi je gužvaju i bacaju u smeće, a ne znaju da se u njoj krije pravo bogatstvo!

Praktična žena
Svi je gužvaju i bacaju u smeće, a ne znaju da se u njoj krije pravo bogatstvo!
.

Pušači možda nisu znali, ali bacajući aluminijske folije iz kutije cigareta - u smeće bace bar 500 eura. Mali rudnik se nalazi u zlatnim i srebrnim folijama koje oblažu unutrašnjost svake kutije cigareta, piše Telegraf.

To je prije nekoliko mjeseci od prijateljice saznala jedna čistačica. 

"U Kragujevcu se za kilogram folije može dobiti 160 eura ili više, ovisno koliko skupiš. A čula sam da u Beogradu, negdje kod autobusne stanice, za tu količinu možeš dobiti i 500 eura. Za sad imam oko 300 grama, ali neću ih prodavati dok ne skupim barem kilogram", rekla je čistačica.

Ali, to i nije baš tako lako kao što zvuči, jer je za kilogram folije potrebno prikupiti oko 1.000 kutijica cigareta. I to ne bilo kojih. "Tvrda folija je za bacanje, skupljam samo onu mekanu, tanku. Čistim po raznim lokalima, firmama i klubovima, pa uspijem tjedno naći 25 do 30 kutija tjedno".

"Kad vidim kutiju na ulici, uvijek pogledam ima li u njoj folije, ali rijetko kad je nađem unutra. To znači da sigurno ima još ljudi koji skupljaju foliju za prodaju", ispričala je.

Brojne su Facebook stranice i forumi posvećeni prodaji i otkupu folije od cigareta. "Sigurno je da one sadrže veliki postotak aluminija, a on je najtraženija sekundarna sirovina", kaže tehnologinja Ivana Gajin. 

Ne propustite