Demokrati pozivaju Donalda Trumpa na ostavku zbog optužbi za spolno zlostavljanje

Svijet
Demokrati pozivaju Donalda Trumpa na ostavku zbog optužbi za spolno zlostavljanje
.

Američki senator Bernie Sanders i dvojica njegovih demokratskih kolega izjavili su da bi Donald Trump trebao razmisliti o otkazu zbog optužbi za spolno zlostavljanje.
 
"Senator Al Franken je zaključio da treba dati otkaz", izjavio je Sanders za NBC. "Ali, imamo predsjednika kojeg su mnoge žene optužile za zlostavljanje i koji je snimljen kako govori da je zlostavljao žene. Mogao bi razmisliti o tome da učini isto kao Franken". Sanders je sličan komentar objavio prošlog tjedna na Twitteru.
 
"Trebao bi dati otkaz jer ga je više od 17 žena optužilo za šokantno ponašanje"
 
Prošlog tjedna senatori Jeff Merkley i Cory Booker izjavili su da bi trebalo ponovo istražiti navode žena koje su optužile Trumpa za spolno zlostavljanje tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje.
 
"Predsjednik bi trebao dati otkaz jer ga je više od 17 žena optužilo za šokantno ponašanje", izjavio je Merkley. Booker je u subotu za Vice News rekao da bi za predsjednika trebala vrijediti ista pravila kao za demokratskog senatora Ala Frankena.
 
"Upravo sam gledao kako Franken čini časnu stvar i podnosi ostavku. Moje pitanje je zašto Trump ne učini isto, kao protiv njega postoje mnogo gore optužbe još većeg broja žena", rekao je Booker, prenosi Hina.

Ne propustite