MIT ILI ISTINA: Jesu li kartoni od jaja zaista korisni kao zvučna izolacija?!

Sve za dom
MIT ILI ISTINA: Jesu li kartoni od jaja zaista korisni kao zvučna izolacija?!
.

Iako smo navikli da nam karton za jaja koristi, kao što mu samo ime kaže, za čuvanje jaja, on se može iskoristiti i u drugu svrhu.

Zbog svoje čvrstoće i male težine karton od jaja možete iskoristiti i za zvučnu izolaciju, ali i za još neke korisne stvari.

Zvučna izolacija

Ako je zvučna izolacija u vašem domu loša i nervira vas buka koja stiže spolja ili od komšija postoji rješenje. Napravite izolacione ploče tako što ćete kartonske kutije od jaja zalijepiti na stiropor i obložiti zidove. Riječ je o jeftinoj alternativi za profesionalnu zvučnu izolaciju.

Karton od jaja možete koristiti i:

Karton kao rasadnik

Karton od jaja može vam poslužiti i kao rasadnik. U svaku šupljinu naspite zemlju i posadite sjeme biljke koju želite. Ovo je odlično ako želite da se bavite baštovanstvom u zatvorenom prostoru.

Kutijice za sitnice

Umjesto da trošite novac na različite kutijice za odvajanje sitnih stvari kao što je nakit, perlice, dugmad... iskoristite karton od jaja. Osim toga, karton je odličan i za čuvanje i odlaganje sijalica.

Sigurna selidba

Karton od jaja možete iskoristiti i pri selidbi kao zaštitu za lomljive stvari. Ako su u pitanju sitnice, možete ih prvo umotati u zaštitnu foliju, pa odložiti u karton.

Ne propustite