DA LI TRUMP OSTVARUJE BIBLIJSKO PROROČANSTVO: 'Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska znajte da se približilo opustošenje njegovo'

Zanimljivosti
DA LI TRUMP OSTVARUJE BIBLIJSKO PROROČANSTVO: 'Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska znajte da se približilo opustošenje njegovo'
.

Odmah poslije izbora, Trump i Putin pozvani su da izgrade hram

Židovi još uvijek čekaju Mesiju. I ne samo to. Židovi mu grade hram – hram antikrista ili Solomonov hram.

Druga Solunjanima 2,4, koja govori o Antikristu, nam govori: „On koji se protivi i uzdiže sebe iznad svega što se zove Bog ili svetinja, tako te i u hram Božji kao Bog sjedne praveći se da je Bog.“

Prorok Ezekiel je opisao je hram koji u to vrijeme još uvijek nije postojao (Ezekiel, poglavlja 40–48). Prije nego što dođu posljednja vremena, hram mora biti prisutan kad nastupe ovi događaji.

U ljeto 2011. godine u najvećoj tajnosti vlasti države Izrael odobrile su i omogućile, uz nezapamćeno osiguranje, na zahtjev ultraortodoksnog židovstva, svečano polaganje kamena temeljca za budući Solomonov hram na platou Hamija u Jeruzalemu. Zbog rizika od nezadovoljstva muslimanskog stanovništva Jeruzalema čin polaganja obavljen je za svega pola sata, uz prisustvo malobrojnih izabranika.

Čim je vijest o događaju prostrujala Svetim Gradom, u džamiji Al Aksa i oko nje okupile su se muslimanske mase, koje su počele kamenovanje židovskih vjernika kod obližnjeg Zida plača. Zanimljivo je da je najveći broj informacija svjetskih i domaćih agencija o zbivanjima u Jeruzalemu govorio samo o neredima koje su izazvali Palestinci, dok je događaj koji im je prethodio uglavnom prešućivan. No,  tko će zasjesti u novom, trećem hramu? Onaj tko će se oslanjati na svoje božansko porijeklo i tako smoći snage da ignorira odsustvo prvosvećeničkog plemstva. Onaj koji će sablazniti mnoge čudesima. Židovi ga nazivaju Mesijom. Ali, ako se to dogodi, čovječanstvo će imati posla, ne s Mesijom, već s onim koji će se pretvarati, to jest sa… – katoličko i pravoslavno predanje  naziva ga antikristom.

Tko će izgraditi hram? Najveći graditelji svijeta!

Biblijsko poslanje Trumpa

Za Donalda Trumpa mnogi misle da je neovisan graditelj koji će ići kontra planova Novog svjetskog poretka i kontra Antikristove struje na zemlji. Čak je i Rothschild nedavno za The Economist rekao da će Trump uništiti Novi svjetski poredak.

Međutim, čini se kako je Trump ostvarenje snova za Židove koji svome Mesiji – Antikristu žele izgraditi hram. Trump je za Židove vrlo važan jer su već drugi dan nakon izbora pozvali Trumpa da dovrši izgradnju Solomonovog hrama koji će biti hram antikristov prorokovan od Krista samog ali i proroka prije njega.

Naime, odmah nakon što je Trump izabran Sanhedrin odnosno rabinsko vijeće u Izraelu, pozvalo je  Putina i Trumpa da udruže svoje graditeljske snage te da ispune svoje poslanje na Zemlji – izgradnjom trećeg hrama u Jeruzalemu.

Rabin Hillel Weiss, glasnogovornik Sanhedrina, izjavio je tada da se izbor Trumpa koji je obećao priznati Jeruzalem za glavni grad Izraela poklopio s Putinovom iznesenom željom da se treći hram izgradi.

Stoga je obojici od strane Sanhedrina napisano pismo u kojem se nudi obojici prilika da budu poput modernog Kira Velikog, nežidovskog vladara koji prepoznaju važnost Izraela i hrama u Jeruzalemu.

Priznanje Jeruzalema kao glavnog grada Izraela, prvi je korak prema tom krajnjem cilju prema kojem ide Trump po poticaju ne samo židova nego i nekih kršćana kojima se okružio.

Naime, da će u ovaj hram zasjesti Isus Krist po svom (za kršćane drugom dolasku), a ne Antikrist smatraju i neke protestantske crkve u Americi čiji pastori savjetuju Donalda Trumpa još od samog početka izborne kampanje, stoga nije za odbaciti teza da je sve što Trump čini zapravo njegovo duhovno poslanje u vjeri da radi za Krista. U svakom slučaju, Trump ostvaruje biblijska proročanstva koja su tisućama godina bila – skoro pa zaboravljena.

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. Ovoga puta pročitajte riječi Isusa Krista s porukom - približilo se Kraljevstvo nebesko!

Tada su ga upitali: “Učitelju, kada će to biti i što će biti znak da je došlo vrijeme da se to dogodi?” A on je rekao:

“Pazite da ne budete zavedeni! Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Krist’ i ‘Vrijeme se približilo’.

Nemojte ići za njima!  A kad čujete za ratove i nemire, ne plašite se! Jer to se mora najprije dogoditi, ali neće odmah doći kraj.” Zatim im je rekao: “Narod će ustati na narod i kraljevstvo na kraljevstvo. I bit će jakih potresa i po raznim mjestima bit će pošasti i gladi. Bit će strahota i velikih znakova s neba.  A prije svega toga dignut će na vas ruke, progonit će vas i predavati u sinagoge i zatvore i voditi vas pred kraljeve i upravitelje zbog imena mojega.

To će vam biti prilika da svjedočite. Stoga nemojte unaprijed smišljati što ćete reći u svoju obranu, jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti. A predavat će vas čak i roditelji, braća, rođaci i prijatelji. Neke će od vas i ubiti. I svi će vas mrziti zbog imena mojega.  Ali neće vam pasti ni vlas s glave.  Ustrajnošću svojom steći ćete duše svoje.

Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska i utabori se oko njega, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!  Tada neka oni koji budu u Judeji bježe u gore! Oni koji budu u gradu neka ga napuste, a koji budu u selima neka ne ulaze u grad! Jer to su dani u koje će se pravda izvršiti, da se ispuni sve što je napisano.

Teško trudnicama i dojiljama u te dane! Jer će strašna nevolja snaći ovu zemlju i gnjev će se izliti na ovaj narod. Past će od oštrice mača i odvest će ih u zarobljeništvo među sve narode. I Jeruzalem će gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca. I bit će znakovi na suncu,  mjesecu i zvijezdama, a narode na zemlji obuzet će tjeskoba i osjećaj nemoći zbog huke mora i valova,  i ljudi će tada gubiti svijest od straha i očekivanja onoga što će zadesiti svijet,  jer će se sile nebeske uzdrmati.  I tada će vidjeti Sina čovječjega  kako dolazi u oblaku sa silom i velikom slavom.  A kad se sve to počne zbivati, uspravite se i podignite glave, jer se približava izbavljenje vaše.”

Zatim im je ispričao usporedbu: “Pogledajte smokvu i sva ostala stabla! Kad vidite da su već propupala, i sami znate da je blizu ljeto.  Tako i vi, kad vidite da se sve to događa, znajte da je blizu kraljevstvo Božje!  Zaista, kažem vam, ovaj naraštaj neće proći dok se sve to ne dogodi.  Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći.

(denvno.hr)

Ne propustite