Dragan Lukač uputio otvoreno pismo Ramizu Salkiću

Vijesti
 Dragan Lukač uputio otvoreno pismo Ramizu Salkiću
.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač naveo je u otvorenom pismu da potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić ovih dana u javnost plasira opasne poruke, koje su u službi raspirivanja međuetničke i vjerske netrpeljivosti.

Lukač je u pismu rekao Salkiću da svojom nepromišljenošću poziva na urušavanje Ustava i zakona Srpske i BiH.

"Pozivanjem OHR-a, ostalih međunarodnih organizacija i Upravnog odobra za sprovođenje mira u BiH da prenesu pitanje javne bezbjednosti građana sa entiteta na nivo BiH, direktno urušavate ustavni poredak ove zemlje", istakao je Lukač u pismu, koje je objavio RTRS.

Lukač navodi da Salkić poziva predsjednika i članove Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Srpske i druge srpske funkcionere da svojim djelovanjem smire nacionalne strasti zarad mira i stabilnosti, iako ih upravo on raspiruje svojim riječima i ishitrenim reakcijama, javlja SRNA.

Ministar unutrašnjih poslova u pismu izražava žaljenje što Salkić, kao potpredsjednik RS-a, svojim ponašanjem i istupima ne doprinosi suživotu i toleranciji u BiH, već uznemirava građane srpske i bošnjačke nacionalnosti.

On je poručio Salkiću da je MUP u službi svih građana u RS-u, te da je najbolji primjer za to rasvjetljavanje navodnih napada na bošnjačke povratnike u Rogatici.

Uz informaciju da Salkić Lukačevo pismo još nije pročitao, RTRS navodi da je bošnjački povratnik Ermin Pavica iz Rogatice sam sebi pisao prijeteće poruke i palio automobile, te da je upravo Salkić zbog tog navodnog napada teško optuživao MUP Republike Srpske i tražio intervenciju međunarodne zajednice.

Ne propustite