Magičan trik: Uklonite neugodan zadah luka za tren

Praktična žena
Magičan trik: Uklonite neugodan zadah luka za tren
.

Ukoliko volite luk, nema više prepreka kojih se morate plašiti, ukoliko poznajete devet trikova uz pomoć kojih ćete neutralizirati neugodan zadah nakon uživanja u luku, prenosi Top10homeremedies.

1. je od davnina poznat kao odlično sredstvo za neutraliziranje neugodnih mirisa iz usta. Sve što trebate napraviti je uzeti nekoliko listića i dobro ih sažvakati, tako da peršunovog soka bude po cijeloj usnoj duplji.
2. Menta djeluje kao i peršun, a i konzumira se na jednak način. Osim toga, ova biljka će potaknuti probavu i smiriti želudac, što nije loša opcija nakon blagdanskog prejedanja
3. Rotkvice imaju antibakterijsko djelovanje i od davnina su poznate kao odličan osvježivač daha. A kako su već na blagdanskom stolu, šteta ih je ne grickati.
4. Limun će vas spasiti od mirisa luka na prstima, ali i u ustima. To ne znači da trebate protrljati jezik njime (iako bi to bilo vrlo djelotvorno), već je dovoljnio napraviti jaču limunadu bez šećera i promućkati je po ustima. U limunadu je dobro naribati i malo korice kako bi učinak bio bolji.
5. Kardamon je začin koji djeluje na sličan način kao i rotkvice. Zbog antibakterijskih svojstava odličan je za osvježavanje daha. Nakon obroka stavite par sjemenki u usta i polagano žvačite.
6. Zeleni čaj je dobar eliminator lošeg zadaha. Pijuckajte ga s medom i problem bi trebao nestati.
7. Senf će neutralizovati miris luka ako u usta stavite jednu kašičicu i mučkate oko minute. Ispljunite pa ponovite postupak, ali ovaj put senf progutajte. Na kraju isperite usta vodom.
8. Mlijeko je isto poznato kao odličan neutralizator lošeg zadaha nakon jedenja luka. Trebalo bi ga pijuckati tijekom i nakon jela. Punomasno je bolje od onih s manje masnoće.
9. Jabuke, bilo svježe ili kao sok, pomažu u osvježavanju daha. Jednostavno nakon jela posegnite za njima, prenosi top10homeremedies.com.

Ne propustite