Svaka žena bi trebala da proba OVE STVARI prije nego što se "skrasi"

Praktična žena
Svaka žena bi trebala da proba OVE STVARI prije nego što se "skrasi"
.

"Solo" žene imaju osjećaj da su svi oko njih u vezama, a ljudi u vezama (ili braku) vjeruju da cijeli svijet izlazi vani i odlično se provodi. Da bi izbjegli žaljenje, bilo bi dobro "iživjeti" se prije nego što se skrasite.

1. Otputujte barem jednom sami

Putovanje bez suputnika jedno je od najuzbudljivijih (i pomalo zastrašujućih) iskustava uopšte, jer će vas izazvati na samostalno snalaženje u novim uslovima, ali i potaknuti emocionalni rast. Naravno, na nova mjesta možete putovati samostalno i kada ste u vezi, ali svoje godišnje odmore vjerovatno ćete željeti provesti u društvu voljene osobe. Dok ste "solo" otputujte tamo gdje ste oduvijek željeli otići, ili jednostavno uperite prst na kartu svijeta i odaberite čarobnu destinaciju.

2. Imajte "avanturu"
 
Avantura bi se mogla definisati kao romantična veza s unaprijed znanim (kratkim) rokom trajanja. Prepustite se strasti bez obzira je li riječ o ljetnoj avanturi koja traje onoliko koliko i vaš godišnji odmor, ili je riječ o kratkotrajnoj pustolovini s osobom koja je u vašoj okolini prisutna tek ograničeno vrijeme.

3. Hodajte s dva tipa odjednom

Ne morate se upuštati u intimne odnose s oba muškarca ili ijednim od njih ako to ne želite, ali hodanje s dva muškarca odjednom (uz iskreno priznanje obojici muškaraca da viđate još nekog) daće zapanjujući "vjetar u leđa" vašem samopouzdanju. Osjećat ćete se poželjno i posebno, te spremni izabrati najbolju opciju za sebe.

4. Dajte šansu nekome ko je sasvim drugačiji od vas

Ako "padate" na visoke i crne muškarce, recite da izlasku s plavokosim tipom. Volite li pričljive komade, dajte šansu nekom povučenom tipu. Pokušajte hodati s nekim ko sluša drugačiju muziku, oblači se u stilu različitom od vas i čita knjige za koje niste ni čuli. Na taj način bolje ćete izbrusiti svoj ukus.

5. Živite s najboljom prijateljicom

Ima li išta bolje od dijeljenja svakodnevnih sitnica, aktivnosti i događaja s osobom koja vas savršeno razumije? Prije nego što pronađete tu "podršku" u ljubavnom partneru, isprobajte ovo nezaboravno iskustvo sa svojom najboljom prijateljicom.

6. Živite sami

Ako sebi to možete priuštiti, svakako isprobajte samostalni život. Soliranje u četiri zida pomoći će vam da izgradite neke životne navike, očvrsnite karakter i osamostalite se na način na koji vam život s roditeljima nikada to nije omogućavao.

7. Izlazite i partijajte cijelu noć

Čak i ako ste povučena osoba koja ne uživa u velikim društvima, recite da partijima s prijateljima koji će potrajati cijelu noć. Priuštite sebi koncert omiljenog pjevača ili grupe, ili budite kraljica plesnog podijuma u klubovima. Život je samo jedan – uživajte u njemu punim plućima.

Ne propustite