Ovo su znakvi da se ne oblačite u skladu sa svojim godinama

Praktična žena
Ovo su znakvi da se ne oblačite u skladu sa svojim godinama
.

Kada je riječ o modi, najvažniji savjet koji možete dobiti glasi - nikada se ne oblačite u skladu s trendovima ako ti trendovi ne odgovaraju vašoj figuri ili godinama!
 
Kako, međutim, procjeniti je li to slučaj?
 
1. Još uvijek kupujete u buticima prvenstveno namjenjenim tinejdžerima
 
Odjeća koju tinejdžeri nose nije odjeća koju treba da nose odrasli. Uz to, njihov način života razlikuje se od vašeg. Trendovi su otvoreni za različite interpretacije raznim generacijama. Način na koji mladi nose leopard print na majicama ili pantalonama, a koji se i vama dopada, ne znači da bi i vi trebalo da ga nosite. Zar nije bolja ideja marama s ovim printom?
 
Ako baš ne možete da odolite, umjesto pantalona, odaberite, recimo, patike s ovim printom.
 
2. Vaš ormar je pun majica s duhovitim natpisima
 
Razmislite o stvarnoj poruci koju prenosite i o prvom utisku koji ostavljate. 
 
Ako želite da ljudi misle da ste kreativni i snažni, to možete možda učiniti uz pomoć unikatnog i otkačenog komada nakita. 
 
3. Pokazujete previše kože

Ne radi se o tome da treba da se stidite svog tela - budite ponosni na njega! Ako želite da istaknete svoju figuru, postoje načini kako to da učinite tako da izgleda senzualno, ali i prikladno. Prvo, odaberite samo jedan deo tela koji želite da istaknete. Dakle, kratka suknja i kratak dekoltiran top definitivno ne idu zajedno!
   
4. I dalje se oblačite kao prije 10 godina

Najbrži način da izgledate starije jeste da nosite nešto što je odavno izašlo iz mode. To, naravno, ne važi ako je riječ o bezvremenskom komadu odjeće, poput klasičnog sakoa. Pažljivo pregledajte svoj orman svakih nekoliko sezona.
 
5. Još uvijek ste buntovni i to pokazujte odjećom
 
Možete ostati vjerni tome ko ste bez imidža buntovnog tinejdžera.
 
Ako baš želite da odjećom istaknete svoj buntovnički duh, izbjegavajte da to činite na poslu, već sačuvajte ovakve kombinacije za vikend.
 

Ne propustite