Čavić: Nemoguće zauzeti jedinstven stav

Bosna i Hercegovina
Čavić: Nemoguće zauzeti jedinstven stav
.

U Predsjedništvu BiH nemoguće je zauzeti zajednički stav i postići jedinstven politički pristup u manifestaciji spoljne politike, a time i odnosa sa Srbijom, ocijenio je predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić.

Komentarišući potez bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na jučerašnjoj konferencije za novinare u Beogradu, Čavić je naveo da upravo Izetbegović iz tog okvira iskače u kontinuitetu.

Čavić je rekao Srni da to što se juče desilo u Beogradu predstavlja nastavak nemogućnosti za postizanje sporazuma unutar Predsjedništva BiH o jednistvenom stavu o brojnim pitanjima, a samim tim i o pitanju bilateralnih odnosa BiH i Srbije.

On je naveo da je diplomatski neuobičajeno da onaj koji nije predsjedavajući Predsjedništva BiH daje bilo kakvu izjavu u trenutku kada su ostala dva člana Predsjedništva tu, dodajući da je to bila potreba Izetbegovića da pridobije bošnjačko biračko tjelo.

"Izetbegovićeva jučerašnja manifestacija nije bila namijenjena opštoj javnost, već bošnjačkoj s ciljem da bi on /Izetbegović/, po tradiciji, nastavio svoj politički nastup u ekskluzivnosti zasupanja bošnjačkih interesa. Ne vjerujem da Izetbegović u tome uspijeva. Jedino uspijeva u prikazivanju ružne slike o BiH", naveo je Čavić.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović juče je u toku zajedničke konferencije za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem demantovao navode koji se odnose na pitanje Kosova, a koje je samo nekoliko minuta prije iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Ne propustite