Kampanja "Stop korupciji" u Tuzli (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
Kampanja "Stop korupciji" u Tuzli (VIDEO)
.

Učenici Srednje saobraćajne škole Tuzla zajedno sa pripadnicima policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona dijelili su promotivni materijal i upitnik s pitanjima o temi korupcije, koji su građani mogli anonimno popuniti.

Po riječima učenika Srednje saobraćajne škole Tuzla Amara Delića, građani žele prijaviti korupciju, ali imaju i određeni strah.

U okviru kampanje „Stop korupciji“ realizuju i dodatne aktivnosti kao što je "Dan otvorenih vrata" u prostorijama MUP-a TK.

 - Petnaestak dana na web stranici MUP-a TK bili su upitnici koje su građani aninimno mogli popuniti, elektronski su obrađeni a rezultati će naknadno biti objavljeni. Također, danas imamo dan otvorenih vrata u MUP-u TK, te građani koji žele porazgovarati s inspektorima koji rade na predmetima korupcije mogu to i učiniti - kazao je portparol MUP-a TK Izudin Šarić.

U ovu kampanju uključeno je i Tužilaštvo Tuzlanskog kantona.

 - Prema brojnim pokazateljima Tužilaštvo TK je jedno od najbolje pozicioniranih tužilaštava na području BiH u radu na predmetima privrednog kriminala i naročito predmeta koruptivnih krivičnih djela – kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović, prenosi Fena.

Kampanja pod nazivom "Stop korupciji" realizuje se u pet gradova BiH.

Ne propustite