Dispečerka mu nije poslala taksi pa je davio telefonskim kablom

Crna hronika
Dispečerka mu nije poslala taksi pa je davio telefonskim kablom
.

Dejan Knežević (28) iz Banje Luke uhapšen je prekjučer zbog sumnje da je pokušao ubiti dispečerku "Banjalučkog taksija" Aleksandru Perović (39) tako što joj je oko vrata omotao telefonski kabl, te je počeo daviti. Ženi je nanio lakše povrede i pobjegao nakon što je ona pozvala pomoć.
 

Pritisnula taster
 

Napad se dogodio u subotu oko 18.20 sati, a Knežević je brzom reakcijom policije identificiran i uhapšen oko 22 sata. Kako saznajemo u PU Banja Luka, motiv napada bilo je to što dispečerka na Kneževićev poziv nije uputila taksi vozilo na traženu adresu. Navodno je tokom razgovora primijetila da je pijan i poslije kraće rasprave poručila mu je da "ne voze pijane mušterije".

Kneževića je to razbjesnilo te se odmah uputio u centralu "Banjalučkog taksija", u ulici Slavka Rodića, gdje je fizički nasrnuo na dispečerku.

 
Knežević: Predstavio se kao inspektor
- Djevojka se pokušala odbraniti, ali je Knežević fizički mnogo jači od nje. Ipak, dobro se snašla jer je uspjela stisnuti taster za obavještenje svih taksista. To joj je, očigledno, spasilo život jer, čim je to uočio, Knežević je brže-bolje pobjegao - rekao je izvor blizak istrazi.

Marija Markanović, portparol PU Banja Luka, potvrdila je da je D. K. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Verbalni napad

- D. K. se sumnjiči da je došao do kancelarije radnice taksi službe u Banjoj Luci, koju je prvo napao verbalno. Zatim je pokušao da je ubije tako što joj je oko vrata omotao telefonski kabl, s namjerom da je uguši. Djevojka je uspjela pozvati pomoć i napadač je pobjegao, ali je, zahvaljujući efikasnoj reakciji policije, identificiran i uhapšen - rekla je Markanović.

U "Banjalučkom taksiju" nisu željeli komentirati ovaj događaj.

Izvršeno alkotestiranje 

Policija je obavila uviđaj, a osumnjičeni Dejan Knežević je zadržan na kriminalističkoj obradi. Nakon alkotestiranja, utvrđeno je da je bio pijan i navodno mu je izmjereno više od jedan promil alkohola u krvi.

I ranije pravio probleme

U "Banjalučkom taksiju" navode da im je Dejan Knežević i ranije pravio probleme. U nekoliko navrata je vrijeđao radnice i nekorektno se ponašao prema vozačima, zbog čega je ova firma blokirala njegov broj.

- Kada je prije napada pozvao "Banjalučki taksi", predstavio se kao policijski inspektor i tražio je da vozilo dođe po njega u Majevičku ulicu. Međutim, po broju su ga prepoznali i vozilo nisu poslali, što je njega razljutilo - navode iz ove firme.

Ne propustite