VREMENSKA PROGNOZA: U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini i jugozapadnim djelovima sunčano uz malu oblačnost

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme,  u Hercegovini i jugozapadnim djelovima sunčano uz malu oblačnost
.

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje, uglavnom, sunčano uz malu oblačnost.

Poslijepodne ili u večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. U ranim jutarnjim satima u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne moguć je slab snijeg. Vjetar slab u Bosni uglavnom zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 3 do 9 stepeni. 

U Sarajevu, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme.Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni. 

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i jugozapadnim djelovima sunčano uz malu oblačnost.

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Bjelašnica 71, Ivan Sedlo 46, Gacko 45, Sarajevo 39, Sokolac 28, Foča 22, Rudo 20, Višegrad 14, Tuzla i Zvornik 10, Bijeljina 8, Mrkonjić Grad 5, Bugojno, Doboj i Gradačac 3.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bihać, Ivan Sedlo i Livno -5 stepeni, Bjelašnica, Drvar, Prijedor i Sokolac -4, Bijeljina, Sanski Most i Tuzla -3, Banja Luka, Bugojno, Doboj, Gradačac, Grude, Jajce i Sarajevo -2, Široki Brijeg -1, Brčko, Mostar i Trebinje 3 stepena. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ) BiH. 

Ne propustite