OPŠTA HISTERIJA: Hrvatski navijači veličaju ratnog zločinca Slobodana Praljka koji je izvršio samoubistvo u Hagu (FOTO)

Sport
OPŠTA HISTERIJA: Hrvatski navijači veličaju ratnog zločinca Slobodana Praljka koji je izvršio samoubistvo u Hagu (FOTO)
.

Navijači većine klubova iz Hrvatske, takođe i navijači klubova iz većinskih hrvatskih gradova u Bosni i Hercegovini, iskoristili su utakmice ovog vikenda da iskažu podršku hrvatskim oficirima koji su nedavno u Haškom tribunalu osuđeni kao ratni zločinci.

Haški sud je nedavno proglasio krivim šestoricu Hrvata iz BiH zbog ratnih zločina nad Bošnjacima i osudio ih na ukupno 111 godina zatvora. Tokom izricanja optužbe jedan od njih, general Slobodan Praljak je izvršio saoubistvo ispijanjem otrova.
  
I navijači Dinama iz Zagreba su podržali ratne zločince. Na utakmici protiv Intera na "Maksimiru" osvanula je parola "Obrana nije zločin, zaštita nije agresija. Dinamov sjever uz hrvatsku braću Herceg-Bosne".

Pored navijača iz Hrvatske, podršku osuđenim oficirima dali su u navijači iz BiH, tačnije onih klubova koji dolaze iz gradova gde su Hrvati većinsko stanovništvo.

Navijači Zrinjskog iz Mostara (zapadnog dijela u kome su Hrvati većina), nisu navijači prvih šest minuta na utakmici protiv Viteza, a zatim su bakljama ispisali riječ "Heroji". Takođe, na ogradi su tokom čitavog toka meča držali na ogradi zastavu s likom Slobodana Praljka.
 
I navijači Širokog Brega su imali sličan performans. Na utakmici protiv Željezničara skandirali su generalu Praljku.
 

 
(Kurir)

Ne propustite