15 najružnijih imena na Balkanu: Roditelji su na ovaj način kaznili djecu

Čudne priče
15 najružnijih imena na Balkanu: Roditelji su na ovaj način kaznili djecu
.

U nastavku vam donosimo 15 najružnijih stvarnih imena sa Balkana. Da, ova imena zaista postoje!

Esmeralda

Po uzoru na meksičku sapunicu koja je vladala TV ekranima 90-tih godina, danas na Balkanu imamo na hiljade “malih Esmeraldi”.

Brus Li

Izuzetno popularno ime među romskom populacijom.

Muhamed Ali

Kao i Brus Li, među Romima na Balkanu izuzetno je cijenjen najbolji bokser svih vremena.

Šako

Najpopularniji među Šakama je folk pjevač. Ovo ime ne znači ništa i nije ni jasno odakle uopšte potiče.

Đevrek

U planinskim krajevima Crne Gore i Kosova, ovo ime je veoma popularno. Nije poznato iz kog razloga.

Hurijeta

Neka vrsta turske izvedenice imena. Potpuno neprikladna ovih prostorima.

Atanasije

Pokušaj vraćanja imena od prije 400 godina u 21. vijek. Jednostavno ne ide.

Đani

Na italijanskom Gianni zvuči fino i lijepo. Međutim, kada se neko zove Đani negdje u okolini Leskovca, Maglaja ili Siska, onda to ne zvuči lijepo.

Internet

Slučaj zabilježen u Brčkom. Otac je htio da mu se sin zove Internet. Da, Internet.

Penelopa

Da li zbog Penelope Cruz, ili stare Grčke, ovo ime sve se više koristi. A nije baš da pristaje… Evo, zamislite Penelopu Muratović ili Penelopu Jovanović. Ne ide, zar ne?

Roki

Da, Roki. Opet među Romima. Valjda je ostalo svijetlo sjećanje na Sylvestera Stalonea i legendarnog Rockya…

Rambo

Opet među Romima. Valjda je ostalo svijetlo sjećanje na Sylvestera Stalonea i legendarnog Rockya…

Jelen

Ako može Ivan i Ivana ili Amir i Amira, onda što ne bi moglo Jelen i Jelena. Ili ne može?

Musliman

Jedna izbjeglica iz Bosne i Hercegovine u Austriji odlučila je svom sinu dati ime Musliman, kako bi valjda svi znali. Dječak je kasnije promijenio ime u Samir.

Leopold

Prekrasno ime ako živite na dvoru Von Habsurgovaca ili nekom drugom kraljevskom dvoru u zapadnoj Evropi. Međutim, ako živite na Balkanu, ovo vam ime nikako ne pristaje.

 

 

PROČITAJTE JOŠ

KAO STRAŠILA: Pjevačice bez šminke i fotošopa! (FOTO)
3sm

 

Sjaj i glamur naših estradnih zvijezda, kojima se mnoge obične djevojke dive, prestaju sa prvim vlažnim maramicama za skidanje šminke i bez upotrebe fotošopa. Pogledajte kako izgledaju poznate dame bez imalo šminke.Iako one ne žele da ih javnost vidi nesređene, paparaco fotografi su ipak uspjeli da zabeleže kako naše pjevačice izgledaju bez imalo šminke. Pojedine eks-Ju zvezde su poput svjetske starlete Kim Kardašijan postavile same svoje fotografije bez šminke, pa je tako na profilima socijalne mreže svoje „pravo lice" prva pokazala hrvatska pjevačica Nina Badrić. Kako je rekla, to je uradila da bi je fanovi i ljubitelji njenih nota videli u pravom izdanju i da živi kao sve obične žene koje za sebe ponekad pomisle da imaju milion nedostataka.

 2sm
Najdrastičnija razlika vidjela se na licu voditeljke RTS-a Olivere Kovačević, koju gledaoci ne bi prepoznali da je sretnu na ulici, naročito zbog njenog blijedog tena koji se pred kamerama ne vidi. Ništa bolje nisu prošle ni pjevačice Ana Nikolić, Dragana Mirković i Ana Kokić, čije su fotografije bez šminke i fotošopa šokirale javnost, jer, kako kažu ljudi na forumima, ne liče na sebe. Ana, koja je poznata kao seks-simbol na estradi, na jutarnjim fotografijama djeluje otečeno. Isti slučaj je i sa Jelenom Karleušom, koja uglavnom u javnost pušta vrhunski obrađene fotografije u fotošopu.

1sm

Bez mejk-apa fotoaparati su uhvatili i pjevačice Lepu Brenu, Snežanu Đurišić i Vesnu Zmijanac, koje su prvi put tada promovisale svoje bore koje godinama vešto peglaju u fotošopu. Slična sudbina zadesila je i Anu Bekutu, koja bi verovatno dala silne pare da je mogla da spreči izlazak fotografija na kojima nije stigla ni da se očešlja. Šok i nevjerica nastali su i u komentarima javnosti nakon prikazivanja fotografija na kojima pjevačica Stoja jedva gleda koliko joj je natečeno lice dok još nije stavila silne kreme i šminku.

 

 

Izvor: Novi.ba

Ne propustite