NOSITE LI I VI MOBITEL SA SOBOM U KUPATILO? Nakon što ovo pročitate nećete više NIKDA!

Zanimljivosti
NOSITE LI I VI MOBITEL SA SOBOM U KUPATILO? Nakon što ovo pročitate nećete više NIKDA!
.

Svi želimo malo privatnosti kada idemo u kupatilo, ali moramo priznati da često koristimo telefon ili tablet da nešto pročitamo dok boravimo tamo. Ovo, kako god, nije dobro, a ovdje ćemo vam otkriti zašto.

Ovih dana, postao je trend, ili možda potreba da sa sobom ponesemo telefon u kupatilo, ali vjerovatno niste znali da nošenje telefona u kupatilo je najnehigijeničnija stvar koju možete napraviti.

Doktori tvrde da se klice šire na vaš telefon dok ste u kupatilu, zbog toga što ih možete pronaći svuda u kupatilu.

Posebno u javnim kupatilima!

Neki od najpoznatijih stručnjaka za klice tvrde da najveći broj bakterija je prisutan na vratima, ručkama od kupatila, pipi, i na podu. Ovo možda možete kontrolisati kod kuće, ali to ne možete uraditi na javnim mjestima.

Prljava toaletna voda se širi svugdje uključujući i toaletni papir gdje skoro svi drže telefone, pa bi vaš telefon također mogao pokupiti sve ono što je zadnja osoba ostavila na tom papiru.

Još jedna stvar koju ne možete uraditi jeste ta da ne možete oprati telefon, iako ruke možete oprati.

Ove klice mogu prenijeti različite tipove virusa i bakterija, kao na primjer: norovirus, salmonela, ešerihija coli i druge bolesti. Trebate znati da ne postoji antiseptičko rješenje da biste oprali telefon.

“Studije sa Univerziteta u Arizoni pokazale su da 9 od 10 telefona imaju potencijalnu bolest – uzrokuju mikrobe, a 16 % testiranih je bilo pozitivno na fekalne materije”.

Još jedna uznemirujuća činjenica je ta da 99 % telefona crkne zbog stvari zvane “mastan prst”.

Zbog svega ovoga, bolje je biti oprezan nego zažaliti. Probajte da ne nosite sa sobom u kupatilo telefon ili tablet

Ne propustite