ODMAH PROVJERITE! Evo kako uz pomoć telefona možete saznati da li vas neko PRATI!

Tech
ODMAH PROVJERITE! Evo kako uz pomoć telefona možete saznati da li vas neko PRATI!
.

Bezbjednost uvijek treba da je na prvom mjestu. Uz pomoć samo par kodova na vašem telefonu možete da otkrijete informacije da li vas neko prati.

Pogledajte i kako:

*#21#

Kada ukucate *#21# možete da otkrijete da li su svi vaši pozivi i poruke preusmjereni. Status svake informacije će biti prikazan na ekranu. Ovu funkciju često koriste ljubomorni partneri ili roditelji koji pokušavaju da zaštite svoju djecu od kriminalaca. Stariji ljudi često postanu žrtve kada pozajme telefon strancu i samim tim rizikuju da otkriju informacije o sebi i svojim prijateljima (gdje žive i slično).

*#62#

Kod *#62# se koristi ako želite da saznate gdje se preusmjeravaju pozivi, poruke i podaci za koje vam se čini da niko ne može da dopre do vas. Velike su šanse u ovom slučaju da vaši govorni pozivi budu usmjereni na broj vašeg mobilnog operatera.

*#06#

*#06# kod se koristi kada želite da saznate svoj IMEI broj. Ako znate ovaj broj, onda možete da pronađete svoj telefon ako ga neko ukrade. Kada je uključen, njegova lokacija se direktno prenosi na mrežu operatera, pa čak i kad je ubačena druga kartica. Na ovaj način može da se pronađe vaš model vašeg telefona i njegove tehničke karakteristike.

##002#

002# je univerzani kod za isključivanje bilo kakve vrste preusmjeravanja na vašem telefonu. Dobra ideja da ovo uradite pre nego što otputujete u inostranstvo gdje koristite usluge rominga. U ovom slučaju nećete imati troškove za pozive koji bi bili preusmereni na vašu govornu poštu.

Kod Džejmsa Bonda

Poznati pod nazivom Džejms Bond kodovi, postoje posebni kodovi koji omogućavaju nekome da prati vašu lokaciju i vama da vide ko vas prati. Za ovo vam je potreban „Net Monitor“.

Ukucajte sljedeće kodove: *3001#12345#* (za iPhone) i *#*#4636#*#* ili *#*#197328640#*#* (za Android).

Prvo je potrebno da idete u odjeljak pod nazivom UMTS Cell Environment, zatim UMTS RR info i da napišete svoj broj. Ovi brojevi su obližnje stanice koje se nalaze u blizini. Vaš telefon će se povezati sa najboljim signalom. Nakon toga se vratite u glavni meni, kliknite MM info tab i zatim Serving PLMN. Zapišite broj pod kodom LAC (Lokalni kod okoline)

Uz pomoć ova dva broja i običnim internetom možete da odredite lokaciju na mapi sa kojom je povezan vaš telefon. Sumnjičave mobilne stanice mogu biti kamion ili mali autobus sa velikom antenom. Ovakva vozila se koriste za koncerte ili festivale gde je internet slab. Ako se jedan od njih nalazi u blizini bez ikakvog razloga, moguće je da se bave špijuniranjem.

Korisitite Antivirus

Ako koristite Android, trebalo bi ga s vremena na vrijeme provjeravati da li ima viruse. PlaceRaider je jedan od najopasnijih. Razvijen od strane stručnjaka, on pokazuje koliko je telefon ranjiv. Kada uđe u telefon, ovaj virus uzima niz fotografija iz sredine, kreira 3D model mesta na kojem ste i zatim koristi prednosti bilo koje internet konekcije kako bi poslao prikupljene podatke sa svim podacima sa vašeg telefona.

Zaštita od špijuna

Kako se možete zaštititi od kriminalaca i špijuna? Koristite aplikacije za poruke koje su potpuno zatvorene za druge, kao što su Telegram, Chare, Wickr ili Signal. Odlučite koje su informacije bezbjedne za pristup. Da li će bilo ko moći da otkrije podatke o vašem broju ili informacije o vašoj porodici i najmilijima? Budite posebno oprezni kada postavljate fotografije svoje djece.

Ne propustite