Čović se u Zagrebu susreo s izaslanstvom Hrvatske akademije nauke i umjetnosti

Bosna i Hercegovina
Čović se u Zagrebu susreo s izaslanstvom Hrvatske akademije nauke i umjetnosti
.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Zagrebu s izaslanstvom Hrvatske akademije nauke i umjetnosti.

Predsjednik Hrvatske akademije nauke i umjetnosti akademik Zvonko Kusić upoznao je predsjedatelja Predsjedništva BiH s poviješću i radom Hrvatske akademije nauke i umjetnosti od njenog osnutka pa do danas. Istaknuo је kako je ona od osnutka okupljala i danas okuplja najveće umove hrvatskoga društva i na taj način se pozicionirala kao najviša hrvatska znanstvena i umjetnička institucija.

Čović se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici te pozvao HAZU na još veću suradnju s kulturno- naučnim institucijama u Bosni i Hercegovini. Upoznao je izaslanstvo s pozicijom hrvatskog naroda u BiH i izazovima s kojima se suočava u očuvanju svog identiteta.

Naglasio je kako su jezik, obrazovanje, umjetnost i kultura temelji identiteta jednoga naroda, te da se samo kroz kontinuirano ulaganje u ova područja identitet može održavati i jačati.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović na kraju susreta se upisao u knjigu značajnih osoba koje su posjetile ovu ustanovu, u kojoj prvi potpis datira iz 1947. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ne propustite