METEOROLOZI UPOZORAVAJU, NA SNAZI NARANDŽASTO UPOZORENJE: Za vikend stiže snijeg, evo gdje će biti najhladnije!

Region
METEOROLOZI UPOZORAVAJU, NA SNAZI NARANDŽASTO UPOZORENJE: Za vikend stiže snijeg, evo gdje će biti najhladnije!
.

U Srbiji je na snazi narandžasto upozorenje, i to u Banatu zbog vjetra i jugozapadnoj Srbiji i Kosovu zbog loših vremenskih prilika.

Meteorolozi upozoravaju na veoma opasno vrijeme zbog snijega i padavina u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Po riječima meteorologa Đorđa Đurića, košava će duvati još danas, a od sutra se očekuje prestanak u svim košavskim područjima u zemlji.

1339965-meteoalarm-ff

- Za vikend je sve izvjesniji sneg i u nižim dijelovima, te i Beograd i sjever Srbije mogu da očekuju snježni pokrivač - kaže Đurić.
 
Najviša dnevna temperatura na nivou cijele Srbije može da dostigne maksimalno 13 stepeni, što je toplije nego prethodnih dana, ali već sutra biće hladnije. Za vikend se definitivno očekuje prodor hladnog vazduha, koji će temperature spustiti oko nultog podeoka.
 
Žuti meteo alarm koji je danas na snazi u Beogradu i većem delu zemlje, znači da vrijeme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, savetuju meteorolozi.
 
Ovakvi vremenski uslovi mogu izazvati štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, probleme u transportu i saobraćaju (zanošenje automobila na putevima), štete na šumama, drveću u parkovima, probleme u građevinarstvu - naročitu u radu sa kranovima, i slično. Uticaji se odnose na dobro i redovno održavane objekte tvrde građe, i zdravo drveće, navodi se na sajtu RHMZ.

 

Ne propustite