STANJE NA PUTEVIMA: Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom, kolovozu

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom, kolovozu
Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom, kolovozu

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom, kolovozu, a posebno izdvajamo magistralni put M-6.1 Mesihovina-Posušje gdje pada ledena kiša. Upozoravamo i na učestale odrone, a izdvajamo puteve: Jajce-Banja Luka, Konjic-Drežnica, Bugojno-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Bugojno, Mostar-Doljani, Trnovo-Foča i Rogatica-Višegrad. Na pojedinim dionicama zbog magle ili niske oblačnosti smanjena je vidljivost, a skrećemo pažnju i na mjestimično jače udare vjetra na putevima: Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kamensko i Priluka-Glamoč-Mlinište, kao i na širem području Orašja. Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Ukoliko vremenske prilike dozvole i danas će se izvoditi radovi na asfaltiranju regionalnog puta R-461a Srebrenik-Orahovica, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica-Orahovica.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite